Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Strand SeniorBrass lager jubileumsshow.

- Vi har nettopp brukt halvannen time på å terpe en sang, forteller dirigent Roger Lund da seniorbrassen i helga hadde sin aller siste gjennomkjøring i forkant fredagens konsert.

25 år på ei kveillstoinn

Strand SeniorBrass fyller hele 25 år i år og det skal naturlig nok markeres. Festforestillingen vil finne sted i ”konsertamfiet Hitrahallen” som Lund så fint kaller det, og i godt og vel et halvår har de rutinerte musikerne øvd jevnt og trutt frem mot dette.

- Det kommer til å bli spilt et variert spekter låter, og vi kommer til å dele minner og gode opplevelser som Strand SeniorBrass har skapt gjennom tjuefem år, forteller Lund.

Det blir gjenhør med nummer i fra de tradisjonelle kakelinnekonsertene til Strand SeniorBrass, låter i fra tjueårsjubileet deres og en god del overraskelser underveis, lover dirigenten.

- Korpet skal blant annet synge, og vi kommer til å ha med oss aktører som har opptrådt sammen med oss tidligere. Det kommer til å bli en stor konsertopplevelse.

I et halvt år har Strand SeniorBrass øvd til jubileumsforestillingen sin. - Vi øver for publikum, og håper derfor de kan avsette litt tid til oss fredag kveld, sier dirigent Lund.

Fra den spede start til de store stykkene

Strand SeniorBrass viser gjennom sitt repertoar at korpsmusikk ikke kun dreier seg om 17.mai marsjer.

Låtmaterialet de har valgt seg strekker seg helt i fra den spede begynnelse i 1991 og frem til de store stykkene som seniorbrassen fremfører den dag i dag.

For korpset har hatt en jevn stigning opp gjennom årene, slår Lund fast.

- Og uten å skryte på oss for mye, så vil jeg påstå at vi aldri har vært så kvalitativt jevne som nå.

Seniorbrassen består i dag av 35 musikere og det låter ganske så storslagent når de alle spiller opp under øvingen i gymsalen ved Strand skole.

Lund forteller at Strand SeniorBrass håper på mange publikummere under jubileumskonserten den 28. oktober.

- Vi setter stor pris på å kunne presentere oss selv gjennom en slik konsert. Vi øver for publikum, og håper derfor de kan avsette litt tid til oss fredag kveld.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no