Våren 2004 rundet Frøya Janitsjar 15 år.

Her er artikkelen vår medarbeider Bjørg Støen laget om jubilanten i februar 2004:

“Medlemstallet har variert fra seksti til tolv. I dag er de omlag tyve, og spillegleden har kanskje aldri vært så stor som akkurat nå. Snart blir det jubileumskonsert. .

Heftig korpsmusikk møter oss når vi ankommer Frøya Janitsjars øvingslokale.

Hver onsdag møtes de for å spille sammen. Akkurat nå er det jubileumskonserten i Sletta kirke den 6. mars som de øver fram i mot. Da skal det feires at korpset har overlevd sine første 15 år.

Frøya Janitsjar så dagens lys i januar 1989. Korpsets første dirigent, som også var med på stiftelsesmøtet, var Ulf Berg.

- Vågalt gjort

14 spilleglade møtte på første øvelse, og på årsmøtet var de 34. Og allerede i juni samme år, deltok frøyværingene på sitt første stevne på Lundamo.

– Det syntes alle var vågalt gjort av oss, forteller Heidi Hammer Skarsvåg.

Hun har vært med siden oppstarten, det samme har Robert Bremnes og Margareth Larsson.

Ellers har medlemmer kommet og gått.

De har vært rundt 60 personer i korpset på det meste, men har også vært helt nede i 12.

– Vi deltok på konsert på Berkåk en gang med bare 12 korpsmedlemmer, medregnet trompetisten vi lånte derfra, ler korpsgjengen. For de har både humor og humør, og orker ikke lenger å styre så fælt med å få nye spillere i stallen.

- Sluttet å bønnfalle folk

– Vi har sluttet å bønnfalle folk om å bli med. Fremdeles ønsker vi oss flere, men vi bryr oss ikke om å mase lenger.

Har noen lyst til å være med, så er de velkomne. Vi er cirka 20 med i dag, og spillegleden er den aller beste. Miljøet her er på topp, det hevder de nye som kommer også, sier Anna Kristoffersen, som er leder for korpset.

Tre NM i korps har frøyværingene vært med på, og de har hatt mange opptredener.

– Vi spiller på forespørsel, og så er det vi som holder musikalsk liv i Frøya 17.

mai. Større ambisjoner enn det, har vi ikke. Vi er jo det eneste korpset her nå, etter at skolekorpset forsvant, sier Anna.

Korpset har hatt fire dirigenter siden de startet opp for femten år siden. I dag er det Jarl Mosand som svinger taktstokken, og han er en ivrig korpsmusiker.

- Liker ikke korpsmusikk!

Men medlemmene husker ennå åpningsreplikken fra en av dirigentene de hadde:

– Egentlig liker jeg ikke korpsmusikk!

Men det gjør dagens medlemmer. De hadde også et samarbeid med Barman Voksenkorps ei tid, men det samarbeidet opphørte i fjor. Da ble Barmankorpset også nedlagt.

– Vi har vært heldige som har fått med oss tre av musikerne i Barman, og sist høst fikk vi fire-fem nye medlemmer, forteller Anna, som har et stort ønske.

Nemlig at det blir skolekorps igjen, slik at rekrutteringen kan sikres.

Den 6. mars skal jubileet markeres med stor konsert i Sletta kirke.

– Til konserten har vi bedt inn Strand Seniorbrass og sangkoret Havdur. Det vil bli en fin anledning til å høre både flott sang og feiende musikk. Så vi håper det vil komme mange og høre på oss, sier Anna Kristoffersen”

FRA HF FEBRUAR 2004