Den ærverdige trebåten "Brita", som har en meget lang lokalhistorie som doktorbåt", begynte lørdag kveld  å ta inn vann mens hun lå til kais i Hamarvågen i Hammarvika. Frøya brannvesen ble utkalt for å forsøke å redde doktorbåten fra å synke.

- Brannvesenet gir bistand til lensing av vann og er ute med ei brannpumpe. Jeg har ikke opplysninger om hvorvidt båten er i ferd med å synke eller ikke, opplyser brannvakta til lokalavisa Hitra-Frøya litt før klokka 20.

En halvtimes tid senere opplyser det lokale brannvesenet at de har fått situasjonen under kontroll, men at det nok var i siste liten at de fikk startet pumpingen.

- Vi har nå kontroll, sier fagleder i Frøya brannvesenet, Arvid Hammernes.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at båten begynte å ta inn vann.

"Brita" har førti år bak seg som flytende legekontor i øyregionen. Noen har dødd her, og noen er født. Mange øyværinger har minner fra ombord i "Brita". For få år siden kjøpte Åsmund Hammervold den legendariske skøyta heim til Frøya igjen. Lokalavisa fikk da komme ombord.

Bli med Åsmund Hammervold ombord i denne videoreportasjen.

Åsmund Hammervold kjøpte "Brita" tilbake til Frøya for få år siden. (Foto: Trond Hammervik)
Dette er BRITA (tidligere Gerda) like etter sjøsetting på Vestnes i 1928. Lengden var 42 fot, og  en 2 sylinder 30 hk Gideon utgjorde motoren som kunne gi en fart på 7 knop. (Foto utlånt av Åsmund Hammervold)