Som de eneste deltagerne fra Norge skal Marte og Tonje delta på Lashwar til sommeren. Lashwar er en konkurranse i verdens største skjønnhetsmesse, som i fjor tok i mot 65 000 besøkende. I juni reiser de til Las Vegas i USA for å konkurrere i vippefaget.

- En stor ære å bli plukket ut

- Det er ikke uten nerver at Tonje og jeg reiser over for å delta i denne konkurransen. Men det er en stor ære å bli plukket ut, sier Marte Fjeldberg på telefon til lokalavisa.

Det skal konkurreres i fire klasser, med kun 12 deltagere i hver av klassene. Det er med andre ord et trangt nåløye Hitra-jentene har kommet igjennom. Fjeldberg-søstrene skal delta i to av klassene.

Kan ta hjem to priser

- Da vi hørte at vi var plukket ut til å delta måtte vi tenke taktisk. Tonje skal konkurrere i klassen ”Klassiske vipper”, mens jeg selv skal delta i ”6D Volumvipper”. Slik øker vi sjansen for å ta hjem en pris, forteller Marte.

- Dere kan vel ta hjem to priser om alt klaffer?

- Ja, det kan vi faktisk! Håper det vipper vår vei!

Trenere i vippefaget

Med ti års erfaring i vippefaget er de langt fra som nybegynnere å regne. Likevel legger de seg nå i hardtrening frem mot konkurransen.

Til daglig driver de skjønnhetsstudioet Glimt i Trondheim, som de begge eier. Fjeldberg-søstrene er også trenere i vippefaget, og reiser rundt i Norge for å lære opp andre vippeteknikere.

Men i midten av juni er det ikke studioet i Trondheim eller opplæring av vippeteknikere som fyller hodet. Da er all fokus rettet mot konkurransen i Las Vegas.