Ikke mange greier å fiske over 100 tonn krabbe i løpet av sesongen. Men det Jan Morten Bakkelid fra Sandnessjøen fisker over 100 tonn krabbe i løpet av sesongen i fjor. Det forteller utviklingssjef i Hitramat, Kolbjørn Ulvan.

- Bakkelid har alltid vært en god krabbefisker og det er ekstra stas at han kom over 100 tonn, sier Ulvan. I 2013 fisket Bakkelid 67 tonn. I 2014 dro han opp 75 tonn krabbe, så det er en klar økning fra årene før.

Over 800 arbeidstimer

Bakkelid jobbet stort sett 12-timersdager og hvis han trekker fra de dagene han har vært landliggende på grunn av været, har han jobbet 800-850 timer disse ukene.

- I tillegg fikk jeg hjelp av kona de første åtte ukene, forteller Bakkelid

250 fiskere

Hitramat tar imot krabbe fra Sogn i sør til Vesterålen i nord og de har rundt 250 personer som fisker for seg. 80 -85 % er eksterne fiskere som Bakkelid, forklarer Ulvan.

Målet til Bakkelid var å trekke opp like mye krabbe som året før. Etterhvert som målet nærmet seg, slo konkurranseinstinktet inn.

- De siste ukene gikk det litt sport i å nå 100 tonn, så jeg kjørte nok litt ekstra på, forteller Bakkelid. Fiskeren hadde ikke store forhåpninger om å fiske så mye krabbe siden fjorårets sesong var kortere enn året før.

- Det var en svært tilfredsstillende følelse da jeg skjønte at jeg hadde kommet over 100 tonn, sier fiskeren.