På Siholmen er riggingen av Frøyafestivalen alt godt i gang. Om to uker vil det her bli holdt en festival med store navn på scenen og festlystne folkemengder.

Prosessen med å rigge mat- og festteltet har Lars Erik Jønsberg vært med på i seks år, men har i år fått ansvaret. Med seg har han en gjeng på 14 personer, hvordav seks av de møtte opp da de på lørdag skulle reise "skjelettet" av det som kommer til å bli matteltet.

- Det går litt sakte nå, da, nå som vi ikke ble så mange. Men fra her og fremover er det ganske beint frem, vi skal snart begynne å reise søylene, sier Jønsberg og legger til: så får vi håpe det står.

Årets Frøyafestival, som nummer tolv i rekken, blir å finne på Siholmen ved Sistranda, der scenen settes opp på parkeringsplassen utenfor Brøgga.

- Det blir kjempestort, og da håper jeg samtidig folk kommer og får fylt opp hele plassen, sier Lars Erik Jønsberg.

Tross lite riggingshjelp, forsinkelse på levering av teltet og biler som står parkert i veien får Lars Erik og Co reist teltfundamentet på relativt kort tid. Jønsberg takker et nytt system, noe de måtte klare seg uten i fjor.

- Nytt fra i år med tanke på reising av telt er at alle stengene og søylene er merket med tall og bokstaver, noe som gjør alt fryktelig mye enklere, sier Jønsberg.