Er du mellom 18 og 21 år, og nysgjerrig på andre kulturer og levesett? Ønsker du å utvikle dine språkferdigheter og har lyst til å bli kjent med andre unge mennesker med ulik bakgrunn, skikker og tro? Da kan du være den Lions Club Hitra søker etter.

Nesten hele Europa

Leder for den lokale Lions-klubben, Karl Petter Nyvold, har kontaktet lokalavisa for å fortelle at de ønsker å sende en ung øyværing på utveksling neste sommer.

- Gjennom programmet Lions Youth Camps & Exchange Program har vi muligheten til å sende en ungdom nesten hvor som helst i Europa. Lions betaler for både reise og opphold, det eneste man må ha utenom er litt lommepenger.

Vil man reise litt lenger så finnes det også sommerleire i Amerika, Australia og Asia, men da må man regne med å betale en egenandel, legger Nyvold til.

Engasjerer seg i ungdommen

Lions er en verdensomspennende frivillig organisasjon som aktivt engasjerer seg for å hjelpe andre. Hver sommer inviterer Lions i Norge ca. 90 ungdommer fra hele verden til leiropplevelser og opphold i norske familier. Et tilsvarende antall norske ungdommer tilbys deltagelse på en Lions Camp i utlandet.

I Europa har leirene vanligvis en varighet av to uker, kombinert med vertsfamilieopphold en uke før eller etter leiren. I USA og i andre oversjøiske land er oppholdet fem-seks uker. Det arrangeres ca. 100 leire i 40 land over hele verden, og leirene arrangeres stort sett i tidsrommet mellom 20. juni og 15. august.

Et begrenset antall plasser

Ungdomsutveksling er noe Lions har drevet med siden 1961, opplyser lokallagslederen.

- I 2004 var det 11 malaysiske ungdommer på utveksling her på Hitra, og de bodde hos ulike lokale familier.

Dette blir eventuelt den første gangen at den lokale Lionsklubben sender i vei en ungdom på utveksling i utlandet.

I Sør-Trøndelag sør for Trondheim har Lions ti plasser fordelt på ni klubber, så oppfordringen fra Nyvold er klar.

- Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Så har man lyst må man sende inn en søknad til oss i Lions Club Hitra så snart som mulig.