Det har vært full aktivitet ved Knarren Kro de siste par månedene, selv bak låste dører, forteller Bjørn Fjeldvær og Ida Skarpnes ved Knarren Kro.

Knarren har pusset opp lokalene sine til sesongåpningen i dag, fredag 27. mars.

- Snekkere og elektrikere har flyttet på vegger og laget ny stor bar inne i bygningens hjerte, mens de harde gulvflisene er byttet ut med et mykere tregulv.

Åpningsfest

Fredag ettermiddag våkner Knarrlagsundet fra den lange vinterdvalen slår Fjeldvær fast.

- Da blir det åpningsfest på Knarren, med fri inngang for alle. Knarren spanderer i tillegg gratis mat på alle gjestene sine fredag.

Øyas lokale artister skal sørge for en musikalsk sesongstart.

- Tre ungdommer skal holde en minikonsert. Alle tre, som hver for seg skal representere Hitra under UKM på Støren etter påske, er bosatt i Knarrlagsundet: Marte Ottesen, John Arne Davies Glørstad og Sara Brasøy Fjeldvær.

Beat for beat-episoden med hitterværingene Charlotte Audestad og Therese Ulvan, som sendes på NRK samme kveld, kommer til å bli vist ved Knarren forsikrer han.

Bjørn Fjeldvær skal spille og sørge for allsang utover kvelden. En ny Knarrlagsund-sang ble nylig født, forteller Bjørn, og den skal framføres fredag.

Ny meny

Fra lørdag blir det meny hver dag. - I tillegg til obligatoriske, faste retter som Ottos Ball, entrecôte og spareribs, frister Knarrens to kokker nå med hjemmelagde fiskeburgere og egne hjorteburgere med hjemmelaget brød. Hver dag skal det varieres med kokkens anbefaling, det kan for eksempel være fiskesuppe, blåskjell, gammelsalta sei eller bacalao, sier Ida Skarpnes.

Anders Jektvik i påsken

Utestedet i Knarrlagsundet er mest kjent for den årelange tradisjonen med Åge-festene, og de siste par årene også for en øl-festival.

Denne våren og sommeren satser Knarren på å utfylle tilbudet enda mer.

Et høydepunkt, blir når Anders Jektvik kommer med band for å spille på hjemmebane påskeaften, 4. april.

- Det er blitt en tradisjon som trekker fulle hus, og billettsalget går unna allerede, sier Fjeldvær.