Torsdagen var turdag for 4H-medlemmene, og lørdagen skulle de ut på de aktivitetene de hadde valgt. Fire av medlemmene var på Strand skole og arbeidet med fisk, mens 22 hadde funnet veien til golfbanen. Ingen av guttene som var med på å lage fiskeburgere hadde laget eller smakt slike burgere før.

- Jeg er flink til å lage mat, spesialiteten min er lasagne, forteller Anders Rogne.

Det er Margareth Halsen Strøm som lærer ungene at fisk kan tilberedes på flere måter enn kokt og stekt. Fisken har de fisket selv. Medlemmene som hadde vært på fisketur dagen før hadde dratt opp over 60 kilo fisk utenfor Terningen fyr. Og det var bare den ene båten. Det ble mer enn nok fiskeburgere og restene ble tatt med til leiren så alle kunne smake.

Slår et slag for golf

Odd Martin Heggvik underviste i golf. Det var fåtallet av 4H-erne som hadde spilt ordentlig golf, men minigolf var mer kjent.

- Sikting, sikting, siktning, er avgjørende når du skal putte ballen, forkynner Heggvik.

4H-erne var delt i to grupper der den ene øvde på langskudd og den andre øvde på putting. De unge golferne innrømmet at det var vanskelig å treffe hullet enn det hadde sett ut som på forhånd.

Trivsel i forsamlingshuset

Etter to lange dager med aktiviteter, var det stappfullt i forsamlingshuset på Hemnskjela på lørdag kveld. Der var det arrangert Miljøtorg. Det er en plass der 4H-erne, som ikke vil legge seg tidlig, kan komme å spille kort eller gjøre andre ting.

Miljøtorget var oppe til klokken 03.00 på natten. Temaet var sjørøvere og mange hadde funnet fram kostymene.

På kjøkkenet i forsamlingshuset står alumnene. De har vært med i 4H siden de var barn. De lager blant annet pizza, gele, popcorn og oppkuttede grønnsaker, som medlemmene kan kjøpe for en billig penge. Alumnene er veldig godt fornøyd med arrangementet og er imponert over hvor hjelpsomme og kreative lokalbefolkningen er.

Martin Strand er en doktorgradsstudent i matematikk og har vært med i 4H en evighet.

- Jeg mener det må en liten plass til for å lage et stort arrangement, sier han.