“Bare å spis pøls!!” runger ut over fjæra i Aurn ved Fillan. Det er ettermiddag søndag og barnas turlag har møtt opp og gått ned til turhytta på Aurn hvor pølser, sennep, ketsjup og brød blir konsumert på høykant.

Det nyoppstartede turtilbudet for barn ville starte sesongen med et brak og lagde et arrangement i samsvar med at filmen “Karsten og Petra, ut på tur” ble spilt på Fillan kino.

- Dette er et tiltak for å aktivere unger, å få dem ut på tur,  sier Morten Kolaas, leder for Barnas turlag på Hitra. På spørsmål om dette er et engangstilfelle legger han til:

- Nei, på møtet forrige mandag ble det planlagt seks turer i løpet av året, tre før sommeren og tre etter.

Barnas Turlag er tilbud for barn og barnefamilier hvor det tilbys spennende turer i skog, fjell, ved sjøen og til sjøs. Destinasjoner som blir nevnt er Brannan, Laksesitien og kanskje en tur ut med båt.

Tina Lefstad syns dette er et flott tiltak og vil som mor benytte seg av det flittig.

- Dette er et godt insentiv for oss voksne å komme oss ut på tur med barna, sier hun mens hun varmer seg med en kopp kaffe.

Amelie (9), Anna (8) Lilly (7) Natalie (8) Madelen  (9) og Mina (9), var bare noen av de oppmøtte i turlaget. Alle sammen er enige om at det er veldig gøy med tur, men mener det ikke var den lengste turen de hadde gått, det var jo tross alt bare ned til Aurn og det ble presisert at det ikke var noe til tur! Dette gjorde imidlertid ikke noe siden det ble organisert steintårn-bygging i fjæra og det høyeste tårnet kom til å vinne premier og det var stas.

- Det er viktig at vi har et turtilbud for barn, på barnas premisser - hvor de voksne er aktivt med, brumler det plutselig bak reporteren fra Hitra-Frøya.

I det jeg snur meg så ser jeg at Turbo, turlagets maskot, også har møtt opp for tilstelningen.

- Dette er ikke en sånn aktivitet hvor man bare sender barn avsted også...”vær så god”...på turene legger vi vekt på at barn og voksne får oppleve gledene i naturen sammen, legger han til.

I tårnbygger-konkurransen fikk hvert lag fem minutter på å bygge det høyeste tårnet i fjæra. I det fløyta blir blåst av dommer Morten rekker det høyeste tårnet hele 97 cm over bakken. Premien for det høyeste tårnet var billetter til kinoforestillingen.