I et større intervju med Shifter forteller Witzøe hvorfor han gikk sammen med tech-gründer Øystein R. Skiri (42) og startet investeringsselskapet Wiski Capital. Sammen jakter de oppstartsbedrifter innenfor teknologi.

– Jeg innså at det er krevende å operere alene når man er helt fersk som investor, og det er mye å lære av en fyr som Øystein. Han har kunnskap og erfaring som jeg ikke har, sier Witzøe til Shifter.

Investerer smått

Han forteller at oppstartsbedrifter er en fin læringsarena, og at han blir inspirert av å jobbe tett på dedikerte gründere.

Witzøe som er god for 11 milliarder kroner, insisterer på Wiski Captial kommer til å gå rolig frem i det norske startup-markedet. Ifølge duoen er det snakk om rundt en halv million kroner i snitt per investering.

− Vi gjorde seks små investeringer i 2017, og det er nok på det nivået vi kommer til å ligge, avhengig av hvilke case vi kommer over, sier Witzøe.

Roser Witzøe

Skiri sier til Shifter at visjonen er «å utgjøre en positiv forskjell for teknologi-gründere i Norge».

– Vi skal ikke drive veldedighet, men det er mulig å ha to tanker i hodet på en gang. Vi har selvsagt som mål å tjene penger på dette. Vi er begge fotballspillere og konkurransemennesker, vi har lyst til å vinne. Men Wiski Capital kommer til å være en bigeskjeft for oss begge, noe vi gjør av ren lyst, sier Skiri.

Skiri roser Witzøe og sier laksearvingen er nysgjerrig og lærevillig, og har teft. Han mener også Witzøe bidrar til forståelse av millenium-generasjonen, som er er målgruppen for mange av produktene og løsningene i markedet.