Marit og Anton Haftorsen fra Hammarvika har alltid likt å reise, særlig etter av barna ble voksne. Dette var deres sjette tur med Brustad Busstrafikk fra Levanger. Det var i forbindelse med en busstur til Kroatia i fjor at Marit og Anton bestemte seg for å melde seg på trekkspilltur til Rimini i Italia. På bussen ble det vist video fra en tidligere trekkspilltur, noe Marit og Anton syntes virket spennende å være med på.

Ønsker å se, oppleve og lytte

Hverken Marit eller Anton spiller trekkspill, men elsker trekkspillmusikk.

- Primært drar vi på slike turer for å oppleve noe nytt og se andre land. Når vi i tillegg reiser sammen med over 20 trekkspillere, kan det ikke bli bedre. Vi storkoste oss og har opplevd mye – ikke minst fin musikk og sang. Det er opp til oss selv om vi vil ha det trivelig eller ikke, sier Marit og Anton Haftorsen.

På en av Riminis restauranter jobber Mr Beans dobbeltgjenger. Han lot seg villig avbilde sammen med Marit og Anton Haftorsen.

Litt om turen

Brustad Busstrafikk hadde sin første trekkspilltur til Rimini i Italia i 1987. Med unntak av to år har de hvert år arrangert busstur til trekkspillets mekka, i mai og i september. På grunn av mange påmeldte, brukte de denne gang to busser. Første etappe var buss til Oslo der Color Lines ferge tok oss med til Kiel. Tre døgn senere var følget fremme på hotellet i Rimini. Der var man i åtte døgn før man returnerte tilbake til vårt fedreland.

Under oppholdet i Rimini besøkte reisefølget den lille byen, Castelfidardo, der mange av verdens trekkspillfabrikker ligger. Noen hadde med seg trekkspill for reparasjon, mens andre benyttet anledningen til å besøke den ettertraktede delebutikken, der alt av trekkspilldeler og utstyr er å få kjøpt. Det ble også tid til et besøk i lilleputtstaten, San Marino, som ligger kun 4-5 mil utenfor Rimini.

På hotellet var det spilling hver dag, både inne og ute på gateplan.