Musikerne Trond Lysaanes fra Hitra, og Waliseren Andrew Daves møttes for 15 år siden på den årlige samlingen for  The Alarm-fans i Wales.

Når de har de møttes på denne samlingen eller ”The gathering” som den kalles, har de som avslutning gått i studio og spilt inn noen låter.

- De siste opptakene er nå samlet på vinyl, og platen har fått navnet ”Cover the Distance”.

Den 9. og 11. september hadde duoen plateslipp.

- Vi er veldig godt fornøyd med oppmøtet på våre to plateslipp-konserter! Neste anledning til å spille sammen blir vel i Wales i slutten av januar, og så håper vi å kunne spille et par konserter i Trondheim i løpet av våren!

Bor på hver side av Nordsjøen

Trond beskriver musikken som "Indie folk" eller "Alternative folk".

- Det er litt vanskelig å sette musikken vår i bås, men i hovedsak er musikken drevet av to akustiske gitarer. På de fleste av Andrews låter spiller jeg irske fløyter. Samarbeidet vårt startet med Andrews låt "Northern Light". Jeg har spilt irske fløyter i mange år og fikk lyst til å prøve å akkompagnere denne låten. Etter å ha fremført "Northern Light" sammen på festivalen Vindmøllelarm på Smøla bestemte vi oss for å ta med låten i studio. Dette resulterte i tre opptaksrunder over tre år, med til sammen ca 14 låter innspilt. Det var Andrew som foreslo å kalle platen "Cover the Distance" siden vi bor på hver vår side av Nordsjøen og bare treffes 3-4 ganger i året. Dette er for øvrig også navnet på en av mine sanger, forteller Lysaanes til lokalavisa.

Hitra og Hirta

- En annen rolig låt som finnes på platen er "St Kilda". Andrew skrev denne låten etter et besøk til øygruppen St Kilda utenfor Skottland. Den største av øyene i St Kilda heter Hirta. Tilfeldighetene ville det slik at jeg vokste opp på Trøndelagskysten, nærmere bestemt Hitra, så vi har utviklet en morsom liten teori om at det kanskje finnes en sammenheng mellom disse to øynavnene. Vel, det var en digresjon, for å si litt mer om platen vår så har vi også krydret musikken med noe elektrisk gitar, trommer og Rhodesorgel. "Cover the Distance" er innspilt i landsbyen Ollerton i utkanten av Sherwoodskogen utenfor Nottingham. Robin Hood har vi imidlertid ikke sett snurten av, til tross for flere lufteturer med Andrew sin hund "Dylan".

LPen "Cover the Distance" er nå ute for salg hos utvalgte platebutikker i Nottingham, Manchester og Cardiff, samt hos All Good Clean Records i Trondheim og via vår Facebookside "Dawes & Lysaanes".