Denne historien er hentet fra våren 2004 da vi møtte de matinteresserte frøyværingene.

Her er artikkel:

"Vil du ha fem mannlige amatørkokker fra Frøya på besøk for å rote på kjøkkenet ditt? Kokelaget De Glade Amatører stiller gjerne opp. Men pass deg så de ikke spesialbestiller jordbær flydd opp fra Frankrike...DET kan fort merkes på lommeboka!

Pepperstekte kamskjell med tomatisert urteris og appelsinsirup høres ut som en middag utenom det vanlige for en nøktern øyværing. Det gjør også femretters middager med råvarer til hundrevis av kroner kiloen.

Men for medlemmene i kokelaget De Glade Amatører er ingenting annet enn det beste godt nok. De møtes flere ganger i året for å lage  gourmetmiddager til seg selv, sine venner eller de som måtte ønske å betale for et besøk av dem.

Forventningene var store før vi besøkte Kokelaget De glade amatører. Med desserter som inneholder så mye alkohol, må de bare ha festlige kvelder.

Skuffelsen var like stor da de hadde bestemt seg for en «edru-kokekveld nr 2», men hvem har sagt at man ikke kan ha det morsomt uten alkohol.

Med en kasse med ferske sjøkreps og kamskjell så det også ut til at smaksløkene skulle få sitt.

Det hele begynte i 1999 da en lokal kokk laga et havets festbord, og noen av gjestene bestemte seg for at dette ville de også prøve.

- Vi fant ut av vi skulle lage mat for ti, for oss selv og konene våre, forteller Sverre Husby, selvutnevnt sjefskokk og daglig leder i Opplev Frøya."