Tommy Rodahl har skrevet manuskriptet til boka, som nå er til redigering hos Helge Bueng i Åfjorden.

– Vi har en del bilder, men ønsker oss flere som kan bringe oss tettere inn på denne lege- og transporttjenesten, sier leder i Fosen historielag, Johan G Foss.

Heltestatus

– Dette var en tjeneste som foregikk i et hardsøkt øyrike. Doktorbåten «Brita» og karene som førte den, Einar Hammervold og seinere sønnen Aasmund Hammervold, oppnådde nærmest heltestatus her ute. Båtens sjøegenskaper og driftssikkerhet og mannskapets mot og dyktighet gjorde at befolkningen i øyrekka fikk tillit til at legehjelp var innen rekkevidde, nesten uansett hvordan været var.

Doktorbåten «Brita» passerer «Rapp» i fortøyning på Nesset ca 1956. «Brita» gjorde god fart, og den dobbeltsylindra motoren gjorde at motorlyden skilte seg ut fra andre båter i området. Både båt og førere oppnådde nærmest heltestatus i øyriket. Fotograf: Ole Rydland.

De som måtte ha bilder fra denne lege- og skysstjenesten, oppfordres til å ta kontakt snarest, på telefon 954 02 921, eller e-post j-g-foss@online.no. Boka skal være i handelen om en måneds tid.

– Jeg er glad for at denne historia nå er skrevet, sier Foss som mener leserne har virkelig noe å gle seg til.