På torsdagen startet det med Ole Paus i storslag. Hva passet vel bedre enn at han startet konserten med «Mitt lille land», nettopp på samme dag som AUF'ere gjenerobret Utøya etter den ufattelige massakren som fant sted der 22. juli 2011?

Resten av repertoaret var rikholdig. Vi fikk glimt av gamle revyviser og et utvalg av sanger fra Paus-Poster, alle med hardtslående kommentarer om samfunnet. Men Ole Paus bød også på nyere mesterverk, med sarte og dype tekster til ettertanke.

Ole Paus er nok ikke den artisten som byr på høyest allsangfaktor, og for en del var sikkert mange av sangene hans ukjente. Samtidig var det nok flere som fikk noen aha-opplevelser om at Paus er forfatteren bak flere av sangene som er mest kjent med andre artister.

- Folket er det beste med festivalen

deLillos åpnet på fredag og spilte mange kjente sanger. Foto: Rune Eian.
Johnny Logan spøkte med publikum. Foto: Kristina Kaald.

Fredagen startet med deLillos som sjeldent spiller i Trøndelag. Bandet leverte hit etter hit, selv om publikum var litt sene til konserten.

- Publikum var veldig bra. Det regna jo som bare fa...for noen timer siden, så sola titta fram og selv om det ikke var så mange mennesker, så var de som var her veldig hyggelige. Det rare med oss er at vi koser oss på scenen uannsett, sa vokalist Lars Lillo-Stenberg i et videointervju.

Ellers var Melodi Grand Prix store vinner Johnny Logan tilstede og tøyset med publikum.

- Liker dere Janice Joplin? Synd, for hun er ikke her, sa han fra scenen.

Andrea Hattrem, Carina Skarsvåg og Silje Iversen synes konserten var knallbra.

- Folket er det beste med hele festivalen, mener Hattrem, som kommer fra Trondheim.

- Nå trenger vi ikke flere enn Vamp

Vamp trakk mange folk til lørdagens konsert. Foto: Bjørg Støen.
Vår egen Thea Strandheim Sæther imponerte med Disney sanger som falt i smak hos både barn og voksne. Foto: Rune Eian.

Lørdag var det klart for Thea Strandheim Sæther fra Frøya, som trollbindte både unge og voksne med sine Disney-tolkninger.

- Jeg var litt nervøs, men det forsvant da jeg gikk på scenen, avslørte hun i vårt videointervju som du kan se her.

Litt senere på kvelden var det Vamps tur til å begeistre.

- Nå trenger vi ikke flere enn Vamp på scenen her i kveld. Dette var helt topp, mente Ellen Rabben, Ann Lisbeth Sørdal og Anne Lise Sandø etter konserten.

Jubelen stod fort i taket da Åge og Sambandet leverte en energisk forestilling, før ABBA-World Revival Band kronet kvelden.

- Ihvertfall 5000 mennesker

Åge og resten av sambandet ble motatt som konger fra første stund. Foto: Rune Eian.

- Det var ihvertfall 5000 mennesker totalt og vi har aldri hatt så mange innom på en lørdag som det var i år, oppsummerer festivalsjef Stenhaug.

- Hvor fornøyd er du med årets festival?

- Jeg kan bare uttale meg som arrangør, men jeg synes det var et prikkfritt arrangement fra vår side. Det til tross for utfordringer med vind ved noen av konsertene. Ellers er vi veldig punklige og når det står at konserten vår begynner klokka 18.00, så starter den da. Her så vi dessverre et tilbakeskritt fra tidligere, ettersom folk var sene ute til deLillos på fredag, så publikum må huske på det til neste år.

- Tre store navn klare

Stenhaug har planene klare for neste år.

Apropos neste år, Frøyafestivalens 10-års jubileum, er planleggingen godt i gang.

- Jeg har tre store navn klare til neste år allerede, men kan dessverre ikke si hvem akkurat nå, frister festivalsjefen.

- Er det mulighet for at noen som spilte her i år, kommer tilbake?

- Det er ikke utenkelig at noen kommer tilbake. Jeg kan si såpass at det blir nok et tribute-band neste år også, som vi har hatt før. Og de vil være av samme kvalitet som de vi har hatt til nå.

Han skryter av Sæthers bidrag som lokalartist.

- Hun har ambisjoner og kan nå langt. Men jeg tror de færreste aner hvor vanskelig det er å slå igjennom som artist, så hun må bare stå på og jobbe hardt, oppfordrer Stenhaug.

For å se alle de flotte bildene og de morsomme intervjuene gå inn på Frøyafestival-seksjon.

Gjerne del dine bilder fra Frøyafestivalen med å sende oss en mail eller tag bildene dine med Frøyafestivalen på Instagram.