Fjorårets forestilling med kirkerottene Vesle og Fredo ble en stor suksess. Rottene er brukt i trosopplæringen på Frøya i over ti år, men i fjor var første gang de besøkte Sletta kirke i ei teaterforestilling. Alle som var til stede ble betatt av de fargerike rottene.

I går kveld var de tilbake, nå med Viggo, som trodde han var ei svale, men som egentlig var ei flaggermus. Med i forestillingen var også bibel-skikkelsen Sakkeus, som hadde lurt alt for mye penger av folk, og Jesus, som fikk Sakkeus på bedre tanker.

Vær snille mot hverandre

Dessverre var det langt fra så mange tilstede på gårdagens forestilling som det var i fjor, men skuespillerne Mari Cathrine Brostuen Hagen og Jo-Terje Sagrusten Høyesveen fikk som vanlig kjempegod kontakt med publikum, gjennom historien som er skrevet av Kristian Sandmark.

Og uansett tro eller ikke tro, var det lett å være enige om at man ikke skulle lyve eller være stygge mot hverandre, men heller snakke pent til, og være snille med hverandre.

ROTTETREFF: Ingeborg var i sitt ess når hun ble avbildet sammen med skuespillerne og dukkerne deres. Her får Ingeborg prøve rottedukka Fredo, mens skuespilleren Mari Cathrine låner Ingeborg sin Vesle, og Jo-Terje poserer med teaterets originale Vesle.

Et hyggelig møte

Ei av de mange som lot seg rive med i skuespillet var Ingeborg Brevik fra Dolmøya. Ingeborg hadde sett forestillingen i fjor, og blitt svært betatt av de trivelige kirkerottene. Mamma Nina kom ikke utenom å strikke en egen Vesle til Ingeborg, og hennes utgave av rotta med den rød- og hvitstripede hatten lå pent og ventet i veska til forestillingen var over.

Da fikk Ingeborg og hennes Vesle komme fram og hilse på skuespiller Mari Cathrine og Fredo. Men Ingeborg nøyde seg ikke med det, hun ropte tilbake Vesle også, og så ble det et hyggelig møte mellom skuespillerne, Ingeborg, og tre rotter.

- Hun har gledet seg til dette i et helt år, smiler pappa Tore, mens Ingeborg er mest opptatt av å styre hånddukka Vesle og hilse på dennes artsfrender.  Blir det en ny forestilling neste år er vi sikker på at Ingeborg er på plass da også.

GØY: Barna som møtte opp til rotteteater koste seg og fulgte nøye med på handlingen.