Synnøve selv visste ingenting da lokalavisa dukket opp på adventssamling i kretshuset søndag kveld.

Det er mange her som mener du fortjener lokalavisas julestjerne, sier vi da vi overrekker julestjerna.

- Når du sier det, så fortjener jeg vel det, sier Stordal og ler.

- Hva synes du om at de mener du fortjener julestjerne?

- Det er artig. Jeg får stadig tilbakemeldinger fra dem. De vet vel at noen må være i spissen, skal vi få til noe.

Holder det gående

- Hva gjør du som leder i kretslaget?

- Holder det gående, skyter Kjell Englund inn.

- Holder det gående ja, og organiserer. Og de andre stiller nå opp. Uten det hadde det ikke gått an. Men det foregår ikke så mye her som det gjorde før. Nå er det 17.mai, St.hans, en juletrefest, og basar, sier Synnøve.

- Er det mye arbeid som ligger bak?

- Ja, det er utrolig mye arbeid. Og så vasker vi etter arrangementene. Men det er ikke så mye som før lenger. Vi har sluttet med bingo.

- Da blir det vel ikke så mye penger som kommer inn heller da?

- Det er det ikke. Men vi har to leiligheter i kretshuset som vi leier ut. Det hjelper på mye. Men folk bruker jo ikke kretshuset lenger. Nå er det så mye annet som skjer. Det kommer ingen. Du ser nå her i kveld. Det er dugnadsgjengen som er her.

Synnøve Stordal.

- Hvordan var det da dere var unge da?

- Hvis vi ser bare ti år tilbake i tid, så var det full fart her, med fester, julebord og baillfest. Da kunne det komme opp til hundre stykker, og vi laget 8-900 baill. Men sist vi hadde baillfest så kom det bare 19 stykker. Da sluttet vi med baillfest, sier Stordal.

- Savner du den tiden?

- Ja, det gjør jeg. Men vi hadde ikke klart å holde på med det nå vet du. Helsa er ikke så god at jeg klarer å gjøre sånt lenger.

Tar vare på folk

- Hvorfor fortjener Synnøve julestjerne da Kjell?

- Hun har vært formann i 15-20 snart. Etter så lang tid synes jeg det kan være greit med en liten påskjønnelse. Hun har også arbeidet med psykisk handicappede. Den omsorgen har hun tatt med seg og bruker på de som trenger hjelp nå og. Hun ta vare på folk i bygda.

- Det var på sin plass at Synnøve fikk julestjerne sier Tora Englund.

Av de som har stått på lengst for kretslaget er Ruth Volden(90). Hun fikk lokalavisas julestjerne i 2014, etter forslag fra nettopp Synnøve Stordal.

Nå synes hun det var Synnøves tur.

- Det synes jeg hun fortjener ja. Men de er så greie alle jentene her. Jeg synes de fortjener en julestjerne hver, sier Volden.

928 28 154 lars.otto.eide@hitra-froya.no