En rekke aktører har meldt inn sine bidrag til programmet når lokalmat står i fokus i tre dager til ende under helgas matfestival.

– Har du smakt pesto av skvalderkål? Eller en skikkelig god neslesuppe? Har du hørt om strutsevinge? Eller smakt søl? Velkommen til en spennende lunsj på Hurran, med mat for både ganen og kunnskapsbanken! skriver Hurran gård som er en av arrangørene under matfestivalen.

Det blir utsalgssteder og matarrangement spredt over store deler av Hitra og Frøya.

«Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg» ble født i 2020 da covid-19 satte på håndbrekket for store folkemengder i Trondheim. Adressa skrev på lederplass at et sted nær deg, er noe av det beste som har kommet ut av pandemien.

– Vi er enige og i år er det fjerde år på rad at festivalen arrangeres i hele 16 kommuner – samtidig! Min oppfordring er å ta med noen du er glad i på tur rundt i verdens beste matregion. La ganen fylles av smakfulle og kortreiste opplevelser, og lær om hvordan trønderske råvarer foredles og utvikles. Særdeles dyktige matprodusenter lager unike aktiviteter som fyller helga 2.-4.juni – på kryss og tvers av fylket, sier Daglig leder i Oi! Trøndersk mat og drikke, Aslaug Rustad.

Her er hele programmet til festivalen i Øyregionen.