Det er ikke tvil om at Nærbutikken på Melandsjøen er det daglige samlingspunktet for beboerne i området. Det var tilrettelagt både for unge og gamle med konkurranser og aldersinndelt quiz da Nærbutikken lørdag hadde en festdag for kundene. Inne i butikken var det forskjellige stand fra bygdas aktiviteter, det var NKS Norske Kvinners Sanitetsforening med loddsalg til inntekt for TV aksjonen. Det var Hopsjøens Venner som stekte sveler til kundene, samtidig som de er på utkikk etter nye medlemmer i laget, som i mange år har drevet sin virksomhet og støttet Hopsjøbrygga på mange vis.

Nye Nattseilere fikk bygge båter av ymse størrelser og sjødyktighet.

Det var også en stand hvor det ble gitt informasjon og framdriften av nye Hopsjø AS.

- Det ble tegnet flere aksjer på butikken i dag, sier styreleder i Hopsjø As Ivar Nesset på telefon.

Ansiktsmaling av Sylvia Haugen til de minste barna som også var innom Nattseilernes stand for å lære om knopper og stikk eller lage seg en liten båt av enklere type. Smaksprøvene fra Dalpro og Dolmøy Seafood var populært, til vanligvis så bringer Nærbutikken ut varer til private som ikke kommer seg på butikken hver torsdag. De som fikk tilkjørt varer på fredag fikk også en overraskelse som besto i en tallerken med smaksprøver fra lokale produsenter.

Ut-Hitra sportsklubb deltok også, med mulighet for å tegne medlemskap i sin aktive sportsklubb. Rundt kaffebordet ute på lageret ble det diskutert livlig om bygda og alle de aktiviteter som lokalbefolkningen er deltagere i for å få ei bedre bygd å bo i.

Det samlet seg mange kunder på Nærbutikken som ville være med på festen, men grilling og aktiviteter for barna.

Daglig leder for Nærbutikken, Linn Anett Andersen, er meget godt fornøyd med oppslutningen om arrangementet og takker sine kunder for den støtte butikken har fått.

- Vi er glade for at vi har fått Norsk Tipping. Nærbutikken har sett for seg at Posten også har kommet med post i butikk, for nå når gamle Vettastraumen Bro blir stengt blir det mye lengre for å nå post i butikk for mine kunder. Det er nå kortere å ha Sistranda som nærpostkontor etter at ny brua har åpnet enn å kjøre til Fillan. Så vi ser et vekstpotensiale om vi får post i butikk, sier Linn Anett, som også takker sponsorene for denne festdagen på Melandsjøen.

- Dette er viktige tiltak for oss som bor i en av kommunes utkantgrender, og spesielt nå når det er snakk om kommunesammenslåing, for da blir det vel flere utkanter. Vi prøver å opprettholde butikken og håper på mere tilflytting i tiden som kommer, det betyr at infrastrukturen settes på kartet og utbedres i takt med tiden, sier butikksjefen.

- Dette er grenda Melandsjø i ett nøtteskall. Alle stiller opp når det gjelder og vi setter stor pris på det enorme arbeidet Linn Anett gjør. Det er av stor verdi både for fastboende og turister med hennes imøtekommenhet og engasjement, sier pensjonist Arne Neerland, som er fast kunde i kaffekroken på morgenen.

F.v. Torbjørg Hjertø Hammer, Linn Anett Andersen og Marita Rabben