Påskeaften arrangerte innbyggerne i Tranvikan et åpent møte i ungdomshuset. Der ble det et felles opprop om at man vil ha kommunalt vann til bygda, som Hitra-Frøya skrev om tidligere.(Linken under krever HF+ for å lese).

- Det hører ikke hjemme i 2015 at det er som er her. Vi bygde nytt hus i 2011 og boret etter vann, som vi skulle dele med min søster, som bygde året etter. Vannet er grått. Vi har tappet og tappet, men får ikke bort fargen fra leirvatnet. Enden på visa er at vi nå bruker en gammeldags brønn til dusj og vask av klær som ikke er hvite. Vi henter vann fra andre og hvite klær vasker vi hos andre, forteller Magnhild Hammervold.

- Skal diskutere i mai

Lokalavisa tok derfor kontakt med kommunalsjef for drift og eiendom i Hitra kommune, Ann-Magritt Glørstad, for å høre om hva de vil gjøre med saken.

- Jeg har begynt å kartlegge behovet for rent vann i Tranvikan og jobber med flere løsninger som vil bli presentert for politikerne i mai. Så blir det opp til dem å velge hva de vil gå for.

- Hva slags alternativer er det snakk om?

- Det er det litt for tidlig å si noe om. Behovet må sees opp mot pris og andre faktorer. Men det er ingen tvil om at innbyggerne der bør få bedre vann. Det har vi sett på vannprøvene derfra, svarer Glørstad.