Stian Ulvan (30) er opprinnelig hitterværing, men flyttet herfra for å studere. Stian flyttet fra Knarrlagsundet til fordel for Trondheim og studier. I starten hadde han ingen umiddelbare planer om å flytte tilbake. I byen møtte Stian samboeren Marita Møllen (30).

-Vi studerte begge på Handelshøyskolen (TØH), smiler paret lurt.Etter hvert fikk de to barn, Edvard (4) og Emily (2). Etter endte studier jobbet Stian i to år med revisjon. Stian og Marita begynte å snakke om muligheten for å flytte til øyregionen. Marita trengte tid til å venne seg på tanken.- Det var en prosess. Etter hvert ble det en langsiktig plan for oss. Vi bestemte oss for at vi skulle flytte hit når Edvard skulle starte på skolen, sier Marita.Det gikk fortere enn paret hadde forventet.

Tilbake til hjemstedet

Mens de bodde i byen, fulgte Stian nøye med på arbeidsmarkedet i øyregionen.Han hadde kikket i ett års tid, da det dukket opp en interessant stilling hos BEWi. Han søkte og fikk stilling som controller hos firmaet på Frøya.

"Stolt øyværing" er en del av lokalavisa Hitra-Frøyas jubileumsfeiring. Vil du lese flere historier om stolte øyværinger, gå til www.øyværing.no

- Stian flyttet hit i november 2011, mens jeg og ungene kom etter i januar 2012, etter vi hadde solgt leiligheten i Trondheim og fått oss nytt bopel på Hitra, forteller Marita.Da de flyttet hit var Marita fremdeles i fødselspermisjon med Emily.- Det gikk greit å komme seg inn på jobbmarkedet for meg etterhvert også. Jeg fikk jobb på Kemnerkontoret rett etter at permisjonen var over.Ikke lenge etter dukket det opp en annen aktuell stilling i Knarrlagsundet, både nærmere hjemmet og ungene i barnehagen.- Nå jobber jeg som controller hos Knarrlagsund Invest, forteller Marita.

Spennende jobbmuligheter

For oss som har en utdanning innen økonomi er det bra med jobbmuligheter her i øyregionen, påpeker Stian. I byen er det i tillegg flere som konkurrerer om de samme jobbene. Stian forteller at han stortrives i jobben hos BEWi. Han har alltid kunne tenkt seg å jobbe innenfor oppdrettsnæringen.- Det er jobben jeg har ønsket meg og drømt om.

Familie og venner

Familien min her i Knarrlagsundet ble veldig glade når vi fortalte at vi kom flyttende, sier Stian. Familien til Marita er bosatt i Trondheim, men opprinnelig fra kysten selv.Marita forteller at familien hennes støttet valget deres, men de synes det er langt å kjøre når de skal på besøk. Før de flyttet utover, var Stian, Marita og ungene ofte i Knarrlagsundet på besøk.- Vi var her nesten annenhver helg.Mange av Stians jevngamle venner bor her.- I tillegg har vi fått mange felles venner, sier Marita.Overgangen for sønnen Edvard ble heller ikke vanskelig og gikk overraskende bra i følge mor.- Edvard hadde venner her før vi flytta hit. Siden vi var her ofte på besøk så kjente han mange, hadde lekt her og kjente området godt. Da familien flyttet midt i barnehage-året, møtte familien en velvilje de neppe ville fått i byen.- Barnehagen gjorde sitt beste for å hjelpe oss og få plass til Edvard

- Tomta er best

Vi spør familien hva det beste med å bo i øyregionen er.- Det er tomta vår det, kommer det kontant fra sønnen Edvard på fire år.Mor Marita synes det beste med å bo her, er å slippe rushtrafikken.- Nærheten til sjøen og naturen er det beste, synes far Stian.Vi hadde heller ikke hatt de samme mulighetene til å bygge hus, som vi har her, påpeker Marita.Familien har leid seg husrom på Ansnes frem til nå.-Planen var alltid å bygge selv.Med en gang vi flytta hit, begynte planleggingen av drømmehuset.- Vi har tegna nesten alt selv, sier Stian. I februar er huset til familien innflyttingsklart.- Skriv det i avisa, for da må det være klart til da, ler Marita og Stian.Med nytt hus på plass, har paret tenkt å bli værende.- Nå har vi ikke noe valg, nå blir vi her, smiler de.

Uten anger

Foruten at det er vindfullt til tider, finner verken Marita eller Stian ulemper ved å bo i øyregionen.- Det verste er vel å være langt unna venner og familie i byen.Også hadde det vært fint med flere tilbud til ungene på dager med dårlig vær, sier Marita.- Jeg savner i alle fall ikke bylivet, sier Stian.De forteller at det er positivt å følge utviklingen og se at det skjer spennende ting i øyregionen. De har ingen betenkeligheter med å anbefale andre til å flytte hit.- Vi har ikke angret et sekund.

"Stolt øyværing" er en del av lokalavisas jubileumsfeiring. Vil du lese flere historier om stolte øyværinger, gå til www.øyværing.no