I forrige uke ble det kjent at Lerøy Midt hadde bestemt seg for å bygge ny fabrikk til ca. 700 millioner, for slakting og foredling av laks på Jøsnøya.

Største noensinne

Onsdag denne uken ble kontraktene med de største entreprenørene signert.

I følge Frode Arntsen, Lerøys prosjektleder for byggingen på Jøsnøya, blir byggingen av Lerøy-Midts nye fabrikk det største enkeltprosjektet på Hitra noensinne.

Og det er kontrakter for store summer som ble gjort.

- Det er signert kontrakter for mellom to og tre hundre millioner kroner, sier Sven Amund Fjeldvær, adm.dir i Lerøy Midt.

Firmaer fra nabokommunene

- Vi er stolte over at vi har fått kontrakt med bare lokale og regionale firmaer på de store tingene. De kommer fra Hitra, Hemne, Bjugn og Åfjord. Det er ingen selvfølge at vi har klart det. Men det er gode og solide firmaer, med kompetente folk, som vi har kontakt med fra før. Det er artig å kunne bruke firmaer som bor, lever og skatter i området vi driver i, sier Arntsen.

For hovedentreprenør Stjern, er det en stor jobb.

- Vi begynner å rigge oss til rundt 12 november, før vi begynner på betongarbeidene. Da vil det gå slag i slag frem til april 2018. Det er et av de største oppdragene for oss også, sier Sigmund Humstad i Stjern.

Hovedentrepenør er Stjern, som skal reise selve fabrikken.

ElektroTeam fra Hitra skal utføre det elektriske arbeidet.

IPS Hemne skal gjøre det rørtekniske arbeidet.

Fosen ventilasjon skal sørge for ventilasjon.

Hitra anleggservice skal gjøre unna grunnarbeidet.

Eterni skal drifte bolig og arbeidsbrakker.

Oddvar Kristiansen fra Prosjektutvikling Midt-Norge, og ingeniør Roar Sivertsen AS skal være prosjektledere.