Båten som skal erstatte MS «Ladejarl» i kystekspressruta mellom Trondheim og Kristiansund, er nå sjøsatt fra båtbyggeriet.

- Vi har ikke overtatt båten ennå. Den skal nå utprøves og testes, og den skal gjennom skipskontrollen, forteller daglig leder i Fosennamsos Sjø, Grete Fuglem Tennås, til Hitra-Frøya.

MS «Frovær» ble satt i drift i øyrekka for to uker siden. Den ble forsinket i nesten tre uker fordi båten ikke innfridde kravene rederiet hadde satt.

Rederiet har ingen grunn til å tro at det samme skal skje med MS «Terningen»

- Nei, det er ingenting som tyder på at det blir forsinkelser med denne. Vi har ikke satt noen endelig dato for når den skal settes inn i rute, men vi regner med at den er klar i midten av mars, sier Grete Fuglem Tennås.

Det er Brødrene Aa som skal levere nybåten. Adm. direktør Tor Øyvind Aa sier til Fosna-Folket at man forventer levering innen cirka to uker.

– Om det ikke oppstår uventede utfordringer blir den levert om cirka to uker. Før den tid er det testing og oppstart av systemene, sier Tor Øyvind Aa.

Hurtigbåten er bygget i et spesielt karbonfiber med skjærende skrog for høy fart og lavt forbruk. Ifølge Fosna-Folket er båten 40,8 meter lang og 10,8 meter bred. Den har alle fasilitetene på ett plan og har plass til 275 passasjerer. Båten vannjet i stedet for propelldrift. Dette er ifølge direktøren noe som vil bedre komforten, sørge for bedre manøveregenskapen, høyere driftsstabilitet og gi mindre støy enn propelldrift.

MS Terningen (foto: Joakim Eide)