Bilen det handler om er en såkalt stretch-limo av merket Lincoln Town Car, med ni passasjerplasser bak skilleveggen, og en diger, buldrende V8-er foran på ”beskjedne” 4,6 liter.

Mens bilen vaskes på Servicebrøgga på Sistranda for å være presentabel til dagens oppdrag tar vi en prat med sjøfør og limo-eier Håkon Myre fra Trondheim Limo.

- I dag skal jeg på bryllupskjøring, og det er andre gangen jeg er her. Det var en drømmetur utover på morgenkvisten, bare å skli av gårde i denne digre flåten av en bil, og veiene har jo blitt så fine, konstanterer en fornøyd sjåfør.

– Og det er jammen gøy å kjøre rundt i en sånn doning. Vi vekker oppsikt over alt vi kommer.  Da vi var her for første gang i fjor sto bilen parkert foran hotellet, og jeg har ikke tall på hvor mange bilder som ble tatt.  Alt fra unger til gamle kjerringer stilte seg opp og lot som om de var på limo-tur, gliser Myre.

Mye å gjøre

- Har du mange oppdrag så langt fra Trondheim, undres vi.

- Det blir bare mer og mer kjøring, slår han fast.

- Vi er det eneste firmaet i Trondheim som har løyve til å kjøre stretch-limo kommersielt, og vi dekker etter hvert hele Trøndelag. Da jeg startet regnet jeg med at det ble mest sommerkjøring, men firmaoppdrag, skoleball og privatfolk som vil ankomme standsmessig strekker seg etter hvert utover hele året, så jeg vurderer å investere i en bil til for å møte etterspørselen, svarer Myhre optimistisk.

- Men det er ikke bare å kjøpe limo lenger, for i 2013 ble det forbutt å importere slike biler til Norge, så vi må kjøpe brukt som allerede er på norske skilter, forklarer han.

Flere oppdrag her ute

Og sannsynlig vis er det ikke siste gangen vi ser tett på ni meter Lincoln cruise rundt i øyregionen.  På tur innover til Trondheim etter endt oppdrag på Frøya skal bileieren legge turen om Ansnes Brygger for å vurdere muligheten for transfer-kjøring av gjester fra Trondheim og utover, de som syns Kystekspressen blir litt stusselig. Og muligens innover også for alt vi vet.