I forbindelse med Hitra-Frøyas 50-årsjubileum snakker vi med 50 personer om deres forhold til avisa. Her får du svarene til Roger, Kanokkon, Natalja, Morten og May.

– Kjempeviktig at vi har en avis som stiller de kritiske spørsmålene

Navn: Roger Tvervåg

Alder: 56 år

Bosted: Hammarvik

Jeg er innom Hitra-Frøya fire til fem ganger daglig, og det er den eneste lokalavisa jeg abonnerer på.

Det er kjempeviktig at vi har en avis som stiller de kritiske spørsmålene, ikke tar noen roller, og fungerer som et uavhengig medium.

Roger Tvervåg Foto: Tonje Selvåg

Guri Kunnas tøffeste og suppekonkurranse

Navn: Kanokkon Chaiyason

Alder: 18 år

Bosted: Fillan

Jeg leser avisen mye på grunn av trafikkmeldinger. Disse får jeg gjerne via Facebook eller via appen til avisen med pushvarsler. Jeg er også glad i å lese saker om skolen, for eksempel nå når dere skrev om Guri Kunnas tøffeste. Det jeg ikke leser er runddager og jubileumsstoff. Skal jeg trekke frem en sak jeg husker godt må det være når vi vant en suppekonkurranse i 9. klasse som avisa skrev om.

Kanokkon Chaiyason Foto: Tonje Selvåg

– Ofte har jeg funnet gode kuriøse historier som vi kan bruke i sendingen

Navn: Morten Karlsen

Alder: 59 år

Bosted: Trondheim

NRK-profil

Når en NRK-journalist i Trondheim skal oppdatere seg på hva som foregår utenfor byen der han bor er han avhengig av lokalavisene. Jeg har jobbet i NRK Trøndelag i snart 35 år, og har i denne perioden hatt mye glede av å lese Hitra-Frøya for å vite hva som skjer på øyene.

Ofte har jeg funnet gode kuriøse historier som vi kan bruke i sendingen – med behørig sitat av avisa, andre ganger er det nyttig bakgrunn for saker jeg kan lese meg opp på. Kanskje særlig på oppdrett.

Avisa har hele perioden hatt flinke journalister som dekker saksområdene. Som for eksempel kultur, næring, samferdsel, utdanning og sport.

Gratulerer med de første 50 år – ønsker dere hell og lykke med de neste 50 årene!

Morten Karlsen Foto: Privat

Innom Hitra-Frøya daglig

Navn: May Tønder Bremnes

Alder: 40

Bosted: Dyrvik

Jeg er innom Hitra-Frøya daglig. Det er viktig at vi har en avis med lokal forankring. Det er jo her lokalbefolkningen kan gå inn og lese nyheter man ikke får andre plasser.

May Tønder Bremnes Foto: Tonje Selvåg

Dette er vårt livsverk, og vi har fortsatt avisutgaven med artikkelen om oss

Navn: Natalja Groholska

Alder: 38 år

Bosted: Fillan

Min mann og jeg har bodd på Hitra i 15 år og vi har lest avisa i alle disse årene. Først og fremst lærer jeg om hendelser og hvilke nye ting som skjer i Øyregionen fra avisa. På sidene til Hitra-Frøya finner vi alltid noe nødvendig og interessant å lese. Først ser jeg gjennom hele avisen i rekkefølge, men jeg begynner å lese fra den mest interessante artikkelen for meg. Jeg husker mest av alt da mannen min og jeg ble skrevet om i avisen. Det var veldig hyggelig. For omtrent 6 år siden åpnet vi vår egen butikk «Intermat» og en kafé-restaurant «Fillan Pizzeria», nå er det «Natali Pizzeria». Dette er vårt livsverk, og vi har fortsatt avisutgaven med artikkelen om oss.

Fra venstre mot høyre: Eleonora Kliuchnyk, Natalja Groholska, og Olena Pashchenko. Foto: Maiia Bondarchuk