Elever fra de videregående skolene på Hitra og Frøya løp i dag "MOT-joggen". Ved Hitra videregående skole var det Ungdommer med MOT (UMM) og MOT-informatørene som arrangerte "MOT-joggen" for elevene og de tilsatte ved skolen.

- Ingen er uberørte over dagens situasjon hvor tusenvis av mennesker er på flukt. Hitra videregående ønsker å vise engasjement og støtte til de som trenger det, forteller fagleder og MOT-informatør Kjersti Rønningen.

- Vi arrangeres MOT-joggen for å samler inn penger til Røde Kors og deres arbeid i forbindelse med flyktningekatastrofen, forteller UMMerne Ingun Sollie Sørensen og Maja Kucharska.

- For MOT handler nettopp om det å bry seg.

UMMerne Maja Kucharska og Ingun Sollie Sørensen, samt MOT-informatør Kjersti Rønningen, forteller at inntektene i MOT-joggen går til Røde Kors og deres arbeid i forhold til flyktningekatastrofen.

I tillegg er MOT-joggen en den del av "Internasjonal dag" som arrangeres årlig ved skolen, legger Rønningen til.

- I løpet av Internasjonal dag, skal vi bli bedre kjent med de som går på voksenopplæringen ved Hitra VGS. Elevene har i tillegg diskutert hva vi kan gjøre for å bli enda bedre på å ta i mot flyktninger og å integrere de i lokalsamfunnet og på skolen.

De har også sett dokumentaren "Flukten til Europa",og dokumentaren ble diskutert gruppevis i etterkant.

Dagens jobb er også en del av "internasjonal uke" som årlig arrangeres ved skolen.

Bedriftene støtter joggen

Med jogge/rusle-turen i fra skolen og rundt Torvhatten, får man kombinert både fysisk aktivitet og vist engasjement, sier Rønningen.

- Og elevene har stått fritt til å selv velge hvor mye de vil bidra med i "startkontigent".

Det er dessuten en del av de lokale bedriftene som har vært med og sponset elevenes løp.

Følgende firma har sponset elevene i forbindelse med dagens MOT-jogg:

Elektroteam (Elektrofagelevene)

EH-bygg (Byggfagelevene)

Hitra og Frøya kommune (Helse- og oppvekstelevene)

Hemne Sparebank og Trøndersk Kystkompetanse (Service og Samferdsel-elevene)

Marine Harvest (Studiespes-elevene)

Det var stor giverglede blant elevene som selv kunne bestemme hvor mye de skulle gi i "startkontigent". I tillegg har lokale bedrifter også bidratt med 15. 000 kroner.

- Totalt har det kommet inn kr. 15 000,- i sponsing fra bedriftene og MOT-informatørene og UMMèrne ønsker å sende et stort takk til alle som har sponset elevene, sier Kjersti Rønningen.

De har ikke talt opp bøssene, det gjøres av Hitra Frøya Røde Kors i kveld, og personalet ved Hitra VGS har sagt at de ønsker å doble den innkomne summen i bøssene.

- Det har vært en fin dag, med engasjerte, reflekterte og rause ungdommer og voksne som viser at de bryr seg, sier Rønningen avslutningsvis.

Løype i Sistranda

Ved Frøya videregående skole møttes elever og ansatte inne på skolen for en liten informasjonsrunde og deretter frivillig startkontingent. Deretter løp og gikk elever og lærere rundt i ei løype på Sistranda.

- Sporty elever stilte opp for en viktig sak. Også koreanerne deltok, forteller arrangøren ved Frøya videregående skole. Som tidligere omtalt i lokalavisa her Frøya videregående skole for tida besøk fra den sørkoreanske fiskeriutdanninga.

Ved Frøya videregående skole løp og gikk elever og lærere rundt i ei løype på Sistranda.
Ved Frøya videregående skole løp og gikk elever og lærere rundt i ei løype på Sistranda.