Søreng er ofte ute og leiter med metalldetektoren sin. I går fant han noe helt spesielt.

- Hjertet stoppet på meg da dette monsteret av en mynt dukket opp.  Jeg har lenge gått og håpet at jeg en dag skulle finne en slik mynt, men at det skulle skje, hadde jeg virkelig ikke trodd, beskriver han på bloggen sin.

Måtte sende bilder for å bli trodd

Her veies mynten til 26,7 gram i rent sølv. Søreng beskriver dette som en av de ti beste funnene sine. Foto: Privat

Han trodde først han hadde funnet noe skrot, men innså fort at det var noe helt annet.

- Jeg kunne merke at adrenalinet begynte å strømme på. Jeg tok opp gjenstanden. Merket tyngden. Så det var noe blankt, men kunne ikke forestille meg i min villeste fantasi, at dette var en mynt.

Søreng skimte så vidt tallene 1*55, men var usikker på hvilken periode mynten kunne være fra. Han ringte derfor til formannen i Trondheim Metallsøkeklubb, Karl Johan Valderhaug. Han var usikker på om mynten kunne være det den viste seg å være, før Søreng sendte noen bilder.

- Du har jaggu funnet en Thaler fra 1555, fikk Søreng til svar.

- Tror nok personen som mistet denne lette litt etter den. Dette var utrolig mye penger på den tiden. For en vanlig mann er den verdt en hel årslønn. Å forklare følelsen av å finne noe slikt er vanskelig. Det må bare oppleves, skriver den nå heldige finneren.

Hadde vært stort å fått den utstilt

Etter reglene må mynten nå leveres inn til fylkeskommunen.

- Mulig denne blir å se på museet i Trondheim. Det hadde iallefall vært veldig stort, forteller en stolt Søreng på bloggen.

For å lese mer og funnet og se flere bilder av mynten, gjerne besøk Sørengs blogg.