Som Hitra-Frøya har skrevet om før, gikk Marit Trondheim-Oslo i sommer for å samle inn penger til kreftsaken. Dette bestemte hun seg for å gjøre i takknemlighet over å ha overvunnet sin egen kreftsykdom.

Siste uke var det Frøya rundt som sto på dagsordenen, og etter å ha tilbakelagt Nesset-Dyrøya til fots og deretter Mausund på onsdag, gikk hun Strømøybotn-Nordskaget på torsdag. Fredag vandret hun videre til Hamarvika, før lørdagens tur derfra til Nesset. Men halvveis stoppet hun på Sistranda, hvor hun holdt oversikten over 126 gevinster, solgte lodd og delte ut premier til heldige vinnere.

Mange som heiet

- Alle gevinstene er gitt av private, firmaer og butikker som ville støtte "Marits hjertesak", og tilstrømmingen av folk som kjøpte lodd på tombolaen viser også at det er mye støtte å få. Folk er fantastiske og rause, og jeg har fått både ros og klemmer. Jeg er helt overveldet, smiler Marit Johansen.

Noen har slått følge med Marit underveis rundt Frøya, men noen etapper har hun også gått alene. Hun har satt stor pris på de dagene hun har hatt selskap, men har heller ikke mistet motet når hun har gått for seg selv.

- Nei da, jeg traff så mange trivelige mennesker da også, mange som heiet på meg, og som slo av en prat og la penger i innsamlingsbøssa.

Mer enn forventet

Da Marit gikk fra Trondheim til Oslo samlet hun inn 111. 000 kroner. Hvor mye hun har fått inn på Frøya har hun ikke oversikt over. Men lørdagens tombola innbragte 12.434 kroner. Det var mye mer enn hun hadde forventet.

- Jeg hadde aldri drømt om at det skulle bli så mye. Jeg er overveldet over støtten jeg har fått, sier Marit Johansen.

Selv ikke etter å ha gått fra Hamarvika til Sistranda, stått fem timer med tombola, og deretter gått en time til

barndomshjemmet på Nesset, sier hun at hun er sliten. Men vondt har hun.

INNSAMLING: Marit Johansen har vært oppfinnsom for å få inn penger til kreftsaken. Sist uke gikk hun rundt Frøya med bøsse og solgte lodd for saken.

Gir seg ikke

- Jeg sliter med ei tå. Jeg har betennelse under en negl, som gir meg mye smerter. Den vonde tåa gjør også at jeg må droppe tanken om å gå til Titran. Helsa må komme først, og kanskje går jeg når tåa blir bra, sier hun.

Marit har heller ikke tenkt å slippe hjertebarnet Marits hjertesak nå som Frøya-runden er over. Hun har lagt store planer for videre innsamling.

Jeg skal gå Bodø-Tromsø neste år, og til Svalbard om jeg får lov av sysselmannen. Året deretter blir det Finnmark, ramser Marit opp, og lufter også planer om lange gå-etapper både på sør- og vestlandet.

- Jeg går av takknemlighet for å ha overvunnet kreftsykdommen. Pengene jeg samler inn skal deles mellom Vilde Wedø Jektviks minnefond, Barnekreftforeningens forskningsfond og Sykehusklovnene, sier Marit Johansen.