Med snarrådig og god hjelp fra mannskap og lenser fra brannvesenet og redningsskøyta, samt kranbil fra KN Entreprenør, unngikk man såvidt at servicebåten "Sverre jr" sank i havna på Siholmen i formiddag.

- Jeg er takknemlig for at hjelpa kom raskt, sier båtens eier Rune Myrseth til lokalavisa mens det ennå er hektisk aktivitet på kaikanten. Men nå rett før klokka 11 virker det som om båten er berget, selv om den nok har fått en del vannskader innvendig.

Myrseth forteller at han i går kveld flyttet på den. I morges ved nitida fikk han oppringing fra noen i havna som fortalte at "Sverre jr" var i ferd med å synke. Årsaken er ennå ikke klarlagt, men Myrseth sier det kan virke som om båten har kilt seg under kaikanten, og at det er floa som har presset den under vann.

Han ringte selv brannvesenet og ba om hjelp. De kom raskt til med lenser. Det samme gjorde redningsskøyta "Horn Flyer". Deretter kom også en kranbil, som blir benyttet til å holde båten oppe. Da redningen kom til, var båten i ferd med å gå helt under.

- Nå er jeg bare glad for at ser ut som den ikke synker, sier Myrseth.