"Du som er kar, kan male takene"

Det starta med denne meldinga fra Halfryd Aursøy, beboer på trygdeboligene på Mausund. Det var hovedutvalg for drift som hadde møtet sitt på Mausund tidligere denne måneden, og som da tok en befaring på trygdeboligene, hvor de blant andre hilste på Halfryd. Og karen som ble utpekt av Halfryd til å male takene, var venstrepolitiker Ola Grønskag.

- Vi begynte å snakke om det i etterkant: at vi kanskje skulle ta henne på ordet og ta en dugnad på trygdeboligene, forteller Ola Grønskag.

Og sist lørdag dro et lag med hele syv politikere utover til Mausund.

- Vi hadde fått låne Salmar-båten, og Torbjørn Måsøval var skipper. Vi starta opp i åttetida på lørdagsmorgenen, og hiva oss i arbeid med en gang vi kom utover, forteller Kristin Reppe Storø (Ap), som er hovedutvalgsleder.

Det var taket i fellesarealene, samt veggen i fellestua som fikk to strøk med maling.

Ola Grønskag maler tak

- Det er ingen av oss som er malere. Men vi var fokusert og fikk gjort jobben, og det ble triveligere der. Det var mørke tak som hadde stått sånn i 25 år. Og Halfryd hadde steika et helt lass med vafler, og det ble kokt kaffe til oss. Det ble en kjempedag, sier hovedutvalgslederen, som nå er forberedt på at politikerne kan få nye utfordringer om dugnadsarbeid som går ut over det å behandle politiske saker.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no