– Herlig gruppe å ha, frydet Inger Korshavn, skipper for Forebyggende seilas 2013.

Niklas, Anders ogDaniel var enige om at de hadde lært mye , om både brannslukning og knuter sammenmed redningsskøyteansatte under avslutningen av Trygg Seilas.

– Nå vet jeg hva jegskal gjøre hvis det begynner å brenne, sa Daniel.

Seilasen startet i Rørvik,og har drevet holdningsskapende arbeid med både Namsos, Brekstad og Orkangersom delmål, før de la trygt i havn på Hitra i dag

Her fikk drøye 40sjetteklassinger fra henholdsvis Strand, Barman, Fillan og Knarrlagsund skoleta del i seilasens fem forskjellige poster.

- Det var mest moro å få se hvordan det ser ut om bord i"Sundt Flyer", men brannslukkingen var også spennende, syntes Anders i sjetteklasse.

Alderen på deltagerneer ikke tilfeldig valgt, for der er visst noe helt spesielt med tolvåringer, ifølge prosjektleder Inger Korshavn.

- Dette har vært ei fantastisk gruppe å ha, ogtolvåringer er så midt i blinken. De har enda en del barn i seg og oppfører segflott under instruksjoner, samtidig er de voksene nok til å ta problemene påalvor, sier hun.

- Takk for en flott dagsammen med dere, så håper jeg vi har lært litt om hva som kan komme til å møteoss på sjøen. Så husk i en hver situasjon å tenke et  skritt videre. Det er viktig, oppsummerteKorshavn og tok barna med på en siste bølge sammen. En bølge slik som bareansatte i redningsskøyta kan.