Og med et snitt på under tre minutter tur-retur, fløy bokstavelig talt betongen over sundet og inn over Aunøya ved Sandstad torsdag.

Betongfrakten skjer i forbindelse med gjenoppbyggingen av bygningene på Aunøya, som ble rammet av brann i 2009. (se video her) Det er Kystbygg som skal reise nybygget på den idylliske øya.

I rekordfart

Rett før klokka ti torsdag dag lot Tor Bjørnar Rossvold fra Hitra bygg og betong de første 400 liter med sement renne ned i ”bøtta” før den ble heist til himmels med kurs for Aunøya.

Pilotene Christian Karstens og Stig Eric Bjerkenås fra Helitrans manøvrerte med stor presisjon betongen over sundet, og frakten gikk i rekordfart.

Tobb etter tobb

Mens helikopteret tømte den ene ”tobben” (som journalisten til stor latter for de fremmøtte kalte bøtte), ble den neste klargjort til henting. I snitt brukte pilotene bare i underkant av tre minutter på hver tur. Etter omlag seksti turer var unnagjort, var 43 tonn betong trygt fraktet over sundet.

Og om du nå vurderer å ta helikopter neste gang du skal dra på hytta, er prislappen på den effektive fraktemetoden; tolv og et halvt tusen kroner i timen.

Tor Bjørnar Rossvold fra Hitra bygg og betong