Fagbevegelsen markerte sin motstand mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven over hele landet i ettermiddag.

I øyregionen hadde Hitra, Frøya og Snillfjord felles markering på Fillan.

- Fortsatt fastsatt arbeidstid

I forkant streiketoget, kunne Dag Alfred Herfjord fortelle hvorfor han og mange kollegaer fra Elektro-team på Hitra hadde møtt opp mannsterke til streiken i dag.

- Dette er viktig, vi vil verne om arbeidsmiljøloven vår, derfor er vi her i dag, sier Dag Alfred.

[M1]

- Vi vil gjerne fortsette å ha den fastsatte arbeidstida som vi har i dag, sier Herfjord som tror at flere midlertidige ansatte kan komme til å gå på bekostningen av både kvalitet i arbeidet og trygge arbeidsforhold, hvis endringene trer i kraft, sier Dag Alfred.

Solidaritet

- Sakene det streikes for er veldig viktige. De er kjempet for i mange år, sa Per Berg, Per Krangnes og Ole Bjørnar Risnes som også var på streiken.

Selv om Krangnes og Risnes er pensjonister, er de like fullt fagforeningsmenn, sier de to.

- Jeg har vært i yrkeslivet i 40 år sier Per og som har fulgt med arbeidsmiljøloven i årenes løp. - Nå er det mulig at den ødelegges og da er det ikke mulig å reversere det, i hvertfall vil det ta mange år å bygge den opp igjen, slår karene fast.

[M2]

Massivt oppmøte

Streiketoget startet å gå fra Hitra rådhus og gikk gjennom Fillan sentrum.

Eldbjørg Broholm som senere på dagen holdt appell, lot seg imponere.

- Det er et kjempeoppmøte i dag, mange forbund og yrkesgrupper er representert så tydeligvis skaper dette et stort engasjement og det er bra, sier hun.

Kaka blir for lita

Fra sentrum gikk turen opp til Kystmuseet.

De tillitsvalgte arrangørene som hadde håpet på massivt oppmøte i dag,fikk det slik de ville.

Til sammen var det rundt 230 personer i streiketoget, i tillegg var det en del personer som hadde møtt opp rett på Kystmuseet.

Arrangør Sten Andreas Ulvær (fungerende hovedtillitsvalgt Utdanningsforbundet på Hitra) kunne konstatere at

kaken de hadde bestilt til etter streiken, kom til å bli altfor lita.

Meierisalen ble fylt til opp randen og derfra ble det holdt appeller av Sveinung Gundersen, leder i LO Hitra Frøya og av Olav Athammer og Eldbjørg Broholm.

[M3]