Sola skinner i fra skyfri himmel, men ute er det bitende kaldt.

Det ser ikke til å bry dugnadskarene Ivar Skaget, Ove Fiskevik, Oddmund Wilhelmsen og Oddvar Olsen nevneverdig.

- Det gjelder av å benytte seg av været og temperaturen slik det er akkurat nå.

Anleggsgruppa

På starten av 2000-tallet var det Hitra idrettslag sin anleggsgruppe som bygde veien inn til Blåskoghytta på Fillan og det er anleggsgruppa som er i gang med å utbedre veien dit nå, forklarer Ove Fiskvik.

Oppgrusingen de gjorde den gang, har begynt å bli dårlig, legger Fiskvik til.

- Det har jeg merket meg, og det har flere andre også. Blant annet var det en turgåer som til daglig tenker anlegg, som hadde brukt stien og lagt merke til hvor dårlig veien var blitt. Han tok kontakt med oss i anleggsgruppa og sa at hans firma ville bidra.

Anleggsgruppa i Hitra Idrettslag har fått 100 tonn grus i fra Hitra Anleggservice. Grusen fordeles på de mest slitte partiene. - Vi supplerer også med en god del grus nærmest Blåskoghytta, for der ble det minst grus sist gang, sier dugnadsgjengen.

100 tonn grus

Turgåeren, det var Anders Glørstad, daglig leder i Hitra Anleggservice.

- Hitra Anleggservice donerte bort 100 tonn ferdigknust grus til oss, mot at vi kunne stille med folk til å spre grusen utover. En sånn avtale, det er fint for et idrettslag vet du, smiler Fiskvik stort.

- Så det kunne vi selvfølgelig ikke si nei til. Det er snakk om grus til flerfoldige tusen kroner.

Ove Fiskvik forteller at grusen de fikk fra Hitra Anleggsservice var kjærkommen. - Det kunne vi selvfølgelig ikke si nei til.

Optimalt med frost

Det passet godt at det kom frost nå, sier dugnadskarene og tilføyer at det også var barfrost da de anla Blåskogstien i 2002.

- Blåskoghytta ble bygd først, veien dit kom etterpå, ler Oddvar.

For mye snø, hadde derimot vært til hinder for dugnadsgjengen.

- Men til tross snøfallet som kom i går, fikk vi heldigvis startet i dag likevel, sier Ove og forteller at de i løpet av to dager skal fordele all grusen.

Så langt denne dagen, har traktorene kommet med omtrent 20 tonn grus.

- Den fordeles på de mest slitte partiene. Vi supplerer også med en god del grus nærmest Blåskoghytta, for der ble det minst grus sist gang.

Til tross for den bitende kulda, står dugnadsgjengen på - her ved Ivar Skaget .

Rom for flere sponsorer

Dugnadskarene tar seg en velfortjent matpause sammen med de innleide traktorkjørerne Ole Hermanstad og Tidemann Fillingsnes i Torvhatthytta.

Grillhytta er også blitt bygd av frivillige, med midler i fra Marine Harvest-fondet.

- Det er kjekt når man kan spille på lag med det lokale næringsliv, slår Fiskvik fast.

Dugnadsgjengen berømmer Hitra anleggsservice for bidraget, men grusen de har fått til nå, dekker bare opp delvis den fem kilometer lange stien inn til Blåskoghytta.

- Vi skulle gjerne hatt mer grus, så det letes etter mer midler i klubben. Samtidig er det rom for flere sponsorer til å hive seg med når vi nå er i gang med ny runde oppgrusing. Enten økonomisk eller med grus, sier Ove på vegne av gruppa.

En mye brukt sti

Turveien inn til Blåskoghytta brukes mye og er populær blant øyværinger i alle aldre.

Det gleder idrettslagets anleggsgruppe, som sier det er god motivasjon til å forsette det arbeidet de gjør. De håper at Blåskogstien fortsettes å brukes like mye i tiden framover også, både sommer- og vinterstid.

- Når vi gjør dette grunnarbeidet med grusing av stien, vil det gjøre det enklere for oss å kunne kjøre opp skiløyper her senere i vinter. Det blir også jevnere underlag å gå og sykle inn til hytta på nå, sier karene.

Anleggsgruppa forteller at de har planer videre.

- Vi tenker å på plass flere skilt som kan opplyse om ulike avstander langs løypa. Kanskje kan vi skilte opp rundt Torvhatten-runden som også blir mye brukt, diskuterer de seg i mellom.

- På sikt håper vi også å få til en parkeringsplass, nede ved bommen.

Grusen rekker et godt stykke på vei, men ikke hele den fem kilometer lange stien inn til Blåskoghytta.- Vi skulle gjerne hatt mer grus, så det letes etter mer midler i klubben. Samtidig er det rom for flere sponsorer til å hive seg med, når vi nå er i gang med ny runde oppgrusing. Enten økonomisk eller med grus, sier anleggsgruppa.