Det var forrige fredag, like etter midnatt, at Arvid Hilmarsen la merke til en sjåfør som oppførte seg unormalt.

Kjørte i grøfta

- Jeg var på tur fra Hammarvika til Uttian. Da jeg kom forbi sykehjemmet så jeg en mann som så ut som han plagdes med kjøretøyet sin. Så kjørte han ut på veien mot Sistranda. Men det var ikke bare kjøretøyet det var problemer med. Han svingte fra side til side og brukte hele veibanen. Jeg fulgte sakte etter, men turte ikke å stoppe han i mørket. Da vi kom til veistasjonen så det ut som han skulle kjøre inn der. Men han greide ikke svingen, og kjørte rett i grøfta og inn i berget. Jeg stoppet for å hjelpe han, men han kom seg opp på veien og begynte å kjøre videre. forteller Hilmarsen til lokalavisa.

Han fulgte etter til Sistranda, der mannen kjørte opp til banken.

-Der gikk han inn for å ta ut penger. Da så jeg at han var skitfull. Han gikk ut og inn et par ganger, før han klarte å ta ut penger. Så rullet han seg en røyk og satte seg på benken, forteller Hilmarsen.

- Du må springe hvis han blir aggressiv

Imens ringte han politiet, i håp om at de kunne ta fyllekjøreren mens han var i ro.

- Det tok lang tid før jeg kom gjennom, men da jeg fikk svar fortalte jeg at jeg har en fyllekjører her, og at det er bare å komme og hente han. Men da sa politiet at de ikke hadde politi på Hitra og Frøya i kveld. Nei vel, sa jeg. Men det er fyllekjøring. Da må dere vel ha folk til å komme. Da spurte han om jeg ikke kunne prate med han, og hjelpe han hjem. Men hvis han blir aggressiv så må du springe, sa han. Da begynte jeg å flire. Er det virkelig slik at vi som vanlige folk skal ta politiets jobb, forteller Hilmarsen.

Promillekjøreren ble glad

Han følte likevel at han ikke hadde annet valg enn å  snakke med mannen og kjøre han hjem.

- Det var så vidt han klarte å snakke. Han sa han hadde tatt seg noen drammer. Han ble glad da jeg spurte om han ikke kunne sette igjen kjøretøyet, slik at jeg kunne kjøre han hjem. Han sa han hadde truffet rett mann, som ikke ville anmelde han. Men hva er vitsen med å anmelde, når politiet ikke har noe bevis for at han kjører i fylla. Og neste morgen er han jo edru.

Fikk sjokk av bekjeden

Hilmarsen er forskrekket over det som skjedde.

- Det var fælt at jeg klokka 12 om natten måtte ta hånd om en promillekjører. Jeg fikk sjokk da jeg fikk den beskjeden fra politiet. Hvis det hadde vært den rette personen så kunne han gått til angrep på meg.

- Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke kan være en politipatrulje her i helgene. Hvis politiet hadde vært på Sistranda som tidligere, så hadde de kommet med en gang.

Han mener det kan foregå mye fyllekjøring, nettopp på grunn av at politiet ikke er tilstede.

- Folk sier at det kjøres i fylla her hele tida, fordi folk vet at politiet ikke er på plass. Dette må det snakkes om, og gjøres noe med, mener Hilmarsen.