Til tross for at ekteparet Stokkmo ikke har noen tilknytning til Frøya, har de siden Frøyafestivalen startet vært et fast innslag som frivillige hjelpere. I forbindelse med at de drar til Lillehammer fra Singapore hver sommer, tar de også en tur innom Frøyas største festival.

- Vi gjør det for å hjelpe festivalsjef Hallbjørn Stenhaug, som vi kjenner fra tiden i Hong Kong. Ellers er vi glade i musikk uansett om det er rock eller pop, så vi får hørt mye bra toner mens vi er der, som gjør godt for sjelen, skryter Rolv Stokkmo.

- Å treffe igjen frivillige og artister som har vært der før, gjør at det blir en artig gjenforening en gang i året, legger han til.

Ville overraske kona på 60-årsdagen

En av de han skulle treffe på igjen var Åge Aleksandersen. En sen kveld sammen med Hallbjørn i Hua Hin, Thailand, kom han på en artig idè.

- Kona mi Else skulle ha 60-årsdag og vi er begge store fans av han. Så jeg måtte sjekke med Hallbjørn hvor mye Åge skulle ha for å ta en tur til Singapore for å synge én sang for å sikre feiringa, ler Stokkmo.

Dette lovet Stenhaug å sjekke.

- Så en dag leste jeg i en avis at Åge og hans gitarist Gunnar Pedersen hadde lagt ut på en akkustisk turné i Norge. Da ringte jeg til Hallbjørn og sa at denne konserten må vi få ned til Singapore, som et ledd i 60-årsfeiringa til kona. Dermed spilte Åge for en forsamling på over 300 stykker i en kinosal som har sitteplasser til 275 personer.

Åge Aleksandersen og Rolv Stokkmo beundrer utsikten i Singapore.

- Hvordan var konserten?

- Kjempebra. Det er mange normenn og skandinaver som bor her i Singapore som kjenner til Åge og hans musikk. De tilbakemeldinger Else og jeg fikk etter konserten tyder på at det hele var en gedigen suksess.

- Innsatsen er uvurderlig

Anne Grete Aune som har ansvar for baren under Frøyafestivalen, sier de ikke kunne fått det til så bra, uten de frivilliges hjelp.

- Innsatsen de legger ned er helt uvurderlig. Vi har også folk som kommer igjen for niende året på rad, så det sier jo sitt.

- Hva er det som gjør at folk kommer tilbake for å jobbe som frivillig hos dere?

- Jeg tror det er fordi de liker å kunne få med seg litt av festivalen, mens de jobber. Noen vil hjelpe til mer enn de timene de skal også, så jeg tror de har det ganske gøy. At de får en billett til festivalen, frister nok også, mener Aune.

HER KAN DU LESE ALLE FESTIVALSAKENE PÅ VÅRE SPESIALSIDER OM FRØYAFESTIVALEN