Vakthavende metorolog Jørgen Grønneberg ved Meteorologisk Institutt gir et påskeværvarsel for Hitra og Frøya som er best mot slutten av påska. Mens de nærmeste dagene vil være preget av omskiftelig vær, ser det ut til at øyregionen kan få det ganske så bra mot søndag og mandag.

- Det er litt usikkerhet med tanke på avslutninga av påska, siden det er såpass lenge til. Men hvis det står til det som vi nå ser konturene av, vil dere stort sett få pent vært på søndag og mandag, sier Grønneberg ved værvarslinga i Bergen.

Mens vi lever i håpet, kan vi altså se fram til noen dger med litt av hvert. I dag (tirsdag), blir det liten kuling utsatte steder, med litt minking til kvelden. Onsdag vil vinden ta seg opp igjen her på kysten, som skyldes et nytt lavtrykk som kommer innover norskekysten.

- Siden dette er sørlige vinder i høyden, vil trolig temperaturen stige ganske betydelig utover onsdagen. Dere kan få fønvind-tendenser, med over 10 grader i ytre strøk. Erfaringsvis vil det være nokså lite nedbør når vi har denne sørlige vindretningen i høyden, sier Grønneberg.

- Den største overgangen vil komme torsdag, med et ganske betydelig temperaturfall og rossete vind. Snøgrensen vil flytte seg ned på rundt 200 meter. Fredag ser temmelig bra ut, med vestlig frisk bris, skiftende skydekke og perioder med sol, med en ny temperaturstigning fram mot helga, sier Grønneberg.

Få oppdaterte meldinger og værstasjoner på våre værsider