Med rundt 25 boder i martnadsgata kan de fleste finne det de leter etter under årets SommerFillan. Noen av bodene har kommet til de siste årene, mens andre har vært med siden SommerFillan først ble arrangert i 2005.

Randi Kjellberg har fast plass øverst i gata og er virkelig for veteran å regne. I boden til Kjellberg går det i Tupperware, bokser, flasker, litermål og alt mulig annet i plast.

- Jeg har holdt på med Tupperware i 28 år, og har siden 1990 vært helt frelst, forteller den engasjerte kvinnen.

Hun fikk sansen for Tupperware da hun var på et party i 1990. Svigerinnen hadde fått tak i seg ei kaketine fra Tupperware og greide på ingen måte å sette den riktig sammen.

- Jeg ville bli med henne på et party for å se hvordan det skulle gjøres,. Da ble jeg tilbudt jobb som forhandler, forteller Kjellberg.

Hun var i utgangspunktet ikke interessert i å forhandle Tupperware, men etter en telefon med moren, som sa at ”det må du ikke begynne med, det er ikke noe for deg” ombestemte hun seg og begynte likevel.

Sa opp fast jobb på sykehuset for å selge Aloe Vera

Det skulle vise seg å være svært smart av Kjellberg å ikke høre på mora akkurat den gangen, for hun har virkelig funnet sin lidenskap og kaller seg selv helt ”tupperert”.

- Jeg har ikke hatt ferie på mange år, det er dette jeg gjør. Den eneste ferien jeg har er når jeg drar på Tupperwarejubileum ei helg i året.

Kjellberg deler telt med Randi Kjøren som selger velværeprodukter med Aloe Vera. Kjøren har kremmer, salver og såper. Alt inneholder Aloe Vera av veldig god kvalitet ifølge henne. De to damene er over 70 år,  men har en energi og iver de fleste tenåringer kunne misunt dem.

- Vi traff hverandre på Hopsjøen for noen år siden, og har det så artig og koselig sammen, sier Kjøren.

Kjøren jobbet opprinnelig på Orkdal sykehus, men sa opp fast jobb og begynte å forhandle Aloe Vera-produkter.

- Jeg har ikke angret en dag, bedyrer hun.

Pølser er noe alle vil ha

Lenger ned i gata står Kremmer´n. Geir Pedersen selger pølser av alle slag i tillegg til honning.

- Jeg har mellom 20 og 30 forskjellige typer, forteller Pedersen.

Pølser selger godt og er noe alle vil ha, både lokale og turister.

- Nordmenn holder seg mest til det kjente som rødvinspølser, baconpølser og biffsalami. Tyskerne vil gjerne ha pølser av elg.

Selv vil Pedersen anbefale alle å prøve Valdrespølsa.

Kremmern har hatt bod på SommerFillan i mange år, og føler salget har gått greit i år. Hadde det ikke vært for det fantastiske været ville nok salget blitt enda bedre.

- Det er nok litt for varmt for folk, men de som kommer innom martnadsgata handler pølser, sier Geir Pedersen.