– Frøya er flat som ei pannekake, og mange her har aldri vært på fjellet. Det var noe av begrunnelsen 3. og 4. klassingene ved Nordskag skole oppga i håp om å bli tildelt stipend fra Stabburet Leverpostei i 2004 , og få mulighet til å reise på klassetur.

Det var høsten 2003 læreren til de 12 elevenei 3. og 4. klasse ved Nordskag skole, Evy Opdal Bekken, så at det var mulig å søke om stipend fra Stabburet Leverpostei. Stipendordningen har navnet «Turen i boks», og har som mål å stimulere skoleelever fra 1. til 4. klasse til å bruke naturen og ta vare på nærmiljøet.

Samtidig måtte elevene fortelle hva de ville bruke stipendiet til.

– Vi satte i gang med å plukke søppel på Kverva og Nordskaget, fortalte en av elevene, Sverre.

– Og så plukka vi rusk og rask på et område hvor vi pleier å ha uteskole, og da vi samla søppel fant jeg igjen hetta på jakken min, som jeg hadde mista da jeg gikk halloween, fortsatte han.

– Vi hengte også opp en plakat på butikken, hvor vi fortalte om hvordan vi best kan ta vare på naturen, sa de andre.

I søknaden skrev Frøyaelevene at øya er nesten så flat som ei pannekake, og at mange av aldri hadde vært på fjellet.

Det så ut til at juryen ikke klarte å stå for frøyværingenes bidrag. Plakaten med leverposteibokser med bilder, og beskrivelsen av Frøya gjorde kanskje utslaget. Og senere fikk skolen brev om at Nordskag skole, som en av hundre søkere, hvor 7 kunne vinne, hadde fått stipend. Sammen med det skriftlige beviset på tildelingen av 10.000 kroner, fikk de også en maskot, et blått kosedyr med navnet Turbo.

– Vi ble kjempeglade, og gleder oss til å reise til Haugen gård og Oppdal den siste helga i mars. Vi har allerede hatt skidag og trenet til turen, sa de glade elevene i 3. og 4. klasse ved Nordskag skole våren 2004.