"Krafttak mot kreft" er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon og russ over hele landet bidrar hvert år som bøssebærere under innsamlingen. Begge russekullene forteller at de skal slå summene fra i fjor, i tillegg tenker de å gjøre det enda mer spennende.

Russepresidenten på Frøya, Åse Johansen og russepresidenten på Hitra, Sigrid Marie Hestnes Hjertø utfordrer hverandre på hvem av dem som klarer å ta inn mest under bøsseinnsamlingen.

- Den av oss som får inn minst sum i år, må hoppe på sjøen, sier Åse og Sigrid Marie.

Det er i hvertfall helt uaktuelt for Frøya å tape, konstaterer Åse og smiler.

- Vi må klare det, vi kan ikke tape mot Hitra!

- Konkurransen oss i mellom gjør det hele mer spennende, sier Sigrid Marie og forteller at Hitrarussen ikke akter å tape.

- Motivasjonen er på topp. Vi fikk inn mer enn Frøya i fjor, så det må vi klare i år igjen. Det har blitt en tradisjon å slå Frøya, sier hun lurt.

Tenker ikke hoppe alene

Russepresidentene har der i mot ikke tenkt å hoppe alene på sjøen hvis de taper.

- Vi utfordrer herved Hitra kommune og Frøya kommune til å være med på dette. Hvem de velger skal hoppe på sjøen med oss, blir opp til dem.

Tar de utfordringen?

Dette samlet russen inn i fjor

Under fjorårets "Krafttak mot kreft", kom det på landsbasis inn 32 millioner kroner. Russen på Frøya samlet inn 27 816 kroner, russen på Hitra 42 847 kroner.

Nå skal russen på Frøya og Hitra snart gå med bøssene sine igjen.

Hitrarussen skal gå tirsdag 3.mars og Frøyarussen går mandag 9.mars.

I tillegg til bøsseaksjonen, er det opprettet et lokalt innsamlingsnummer hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen fra nå og gjennom hele mars.

Kontonummeret er 4212.05.13731

[M]