Nils Johannes Kørner

Alder: 24 år

Fra: Stavanger

Utdanning: Har tidligere studert statsvitenskap og tar nå en bachelorgrad i biologi, begge deler ved NTNU.

Nils Johannes ble født i Kristiansund og bodde sine første tre leveår på Smøla. Resten av oppveksten hadde han i Stavanger og de fem siste årene har han vært student i Trondheim.

- Jeg kom først ut til øyregionen gjennom Brohodekonferansen høsten 2013, forteller Nils Johannes.

Her fikk han kontakter som endte opp med en sommerjobb hos Seaweed Energy Solutions.

- Dermed tilbrakte jeg store deler av sommeren min 2014 på Frøya. Siden har jeg også vært her igjen gjennom Brohodesamarbeidet.

Er spesielt glad i å være ute på sjøen

I løpet av arbeidsforholdet ved Seaweed Energy Solutions som utvikler oppdrett av sukkertare, fikk Nils Johannes jobbet mye ute på anlegget, forteller han.

- Her fikk jeg ta biologiske prøver og drive teknisk vedlikeholdsarbeid. Dette arbeidet trivdes jeg svært godt med, da jeg er spesielt glad i å være ute på sjøen.

De praktiske arbeidserfaringene som han alt har fått hente her, er et fint supplement til den teorien han lærer på biologistudiet på NTNU poengterer han.

Et flott område å bo i

Nils Johannes forteller at han i første omgang kom hit, fordi han er interessert i å få en fot innen oppdrettsnæringen, og at de aktuelle bedriftene finnes her ute.

- Etter å ha vært på besøk her noen ganger og jobbet her, oppdaget jeg fort at Hitra og Frøya er et flott område å bo og jobbe i. Her er mange spennende bedrifter samlet, folk er åpne og inkluderende og sist men ikke minst; masse flott natur.

Denne sommeren har Nils Johannes søkt jobb hos Lerøy.

- Jeg håper derfor å kunne tilbringe også denne sommeren i øyregionen.