VM i Skreifiske som gikk av stabelen i Svolvær med 509 deltagere fra 15 nasjoner sist helg ble suksess for Trondheim Havfiskeklubb.

Det ble en ramsalt tur på sjøen på lørdag under VM for de vel 500 deltagerne fordelt på 70 båter. Det blåste kuling og det var tung sjø med mye sjøsprøyt. – Bølger opp mot et par tre meter på det verste. Men her skulle rutinen vise seg å komme godt med.

Trønderne vant klart 4-mannskonkurransen. Sølvet gang gikk til veteranlaget fra Nord-Jæren Havfiskeklubb som fikk sluttsummen 122,9 kg.

Svein Erling Smolan fra Trondheim Havfiskeklubb ble nr 2 i VM i herreklassen, mens lagfisker Torunn Handeland fra samme klubb vant dameklassen.

Brødrene Smolan som er på Mausund tok seieren på beste tomannslag med hele 60 kg mer en lag nr. to.

Fredag vant Sigurd Smolan fra Trondheim Havfiskeklubb Lofotcupen i herreklassen med totalfangst på 46,6 kg skrei, tett fulgt av lagkammeratene Torunn Handeland som ble nr 2 i dameklassen og Svein Erling Smolan også fra Trondheim med sin 6 plass etter første dag.

Med andre ord så ble VM i Skrei 2007 en knusende seier til Trondheim Havfiskeklubb som ofte trener og lader opp til de store mesterskap med fiske utenfor Frøya og Osen.

Beste tomannslag brødrene Sigurd og Svein Erling Smolan fra Mausund.