Etter å ha bodd i Tromsø og jobbet mye i utlandet de siste årene, gjorde Aleksander Fjeldberg et valg han ikke så komme.

- For en stund var det var nærmest utenkelig å skulle bosette seg på Hitra igjen etter så lang tid, men når hjemlysten plutselig kom hadde jeg ingenting å stille opp med. Jeg måtte hjem, forteller han.

- Vil få til nettverk

Trøndersk kystkompetanse har fått oppdraget om å få flere utflyttere hjem fra Frøya og Hitra kommuner, og er et samarbeidsprosjekt med lokalavisa Hitra-Frøya.

- I første omgang ønsker vi å skape et nettverk mellom utflytta ungdom og næringslivet her ute. Det kan være alt fra studenter til folk med familie. Med tanke på alt som skjer innenfor arbeidslivet her ute, er det viktig å få ungdom tilbake med den kompetansen de har fått med å studere og jobbe i Trondheim eller andre steder, mener Fjeldberg.

- Dette skal vi gjøre gjennom et Trondheimstreff hvor utflyttede folk fra Hitra og Frøya kan få vite hva kommunene og næringslivet kan tilby nå og i fremtiden. Dette inkluderer jobb, skole, fritidsaktiviteter og alt annet som øyregionen kan by på. For å få til dette er vi avhengige av støtte fra næringslivet, både i form av sponsing og deltagelse på treffet. For bedriftene er det viktig å være attraktive for arbeidssøkere fra Trondheim, så jeg tror de ser nytten av dette nettverket, forklarer han videre.

Årlige Trondheimstreff

Målet er å få til et årlig treff. Men før de kommer så langt vil de etablere en ungdomsgruppe av hitterværinger og frøyværinger bosatt i Trondheim.

- Disse skal få være med å bestemme innholdet på treffet og når det skal gjennomføres. Det vil også være sosiale aktiviteter som underholdning og mat på treffene for å styrke samholdet blant byens øyværinger. Selv om man ikke trenger å ha flytteplaner for å delta, håper vi dette skal gi også dem litt hjemlengsel til slutt. Sammen med ungdomsgruppa vil vi lage en facebookside hvor vi vil legge ut informasjon etter hvert, så følg med, oppfordrer Fjeldberg.