De var bedt om å møte opp på frøyatorget til en liten overraskelse. Mer enn halvparten av de cirka 40 cheerleaderne på Frøya ventet spent da folkene fra Sparebank 1 Midtnorge kom marsjerende til tubamusikk, med ballonger og en stor sjekk.

Jubelen hørtes godt over hele torget da de fikk vite at de hadde vunnet 10.000 kroner.

- Nå blir det drakter på oss, roper jentene.

Sparebank1 Midtnorge bruker facebook aktivt til å nå ut til sine kunder. Nylig fikk bankens facebook-følgere følgende invitasjon til å bli med på en konkurranse:

«Du kan bestemme hvilket godt formål som skal motta 10 000 kroner fra oss. Skriv hvem du synes fortjener pengene i kommentarfeltet i denne statusen, før 3. juni, så trekker vi to vinnere!»

Det har kommet 487 forslag på veggen. Mange av forslagene var kommet på tiltak i øyregionen, og Frøya ILs cheerleaders var foreslått av flere.

Banksjef Anders Gåsø forteller at banken mener de når ut til folk på en annen måte gjennom facebook, og at dette ikke er første gangen de har kjørt lignende kampanjer. Når det nå skulle trekke ut vinner fra alle innspillene, som er kommet fra hele midt-Norge, synes han det er ekstra stas at det ble noen fra Frøya.

Trener Mona Berg fra Frøya ILs cheerleadere synes det er minst like stas.

- Dette var bra arti!

Mange av jentene rundt henne har allerede konkludert: «nå blir det drakter på oss!» Treneren er litt mer forsiktig:

- Vi startet opp i august, og er jo helt ferske ennå. Vi ønsker oss drakter, og har fått tegnet dem. Men de er dyre, og vi har lagt det litt på is en stund. Men dette vil hjelpe oss langt på vei, ja, sier Mona Berg.

Cheerleader Elena Gipling tar ingen forbehold.

- Nå tror vi vi får drakter. De skal være hvite, gule og blå... og med glitter på, forteller Elena.