Andrea Lian Olsen fra Dyrvik meldte seg selv på konkurransen. Andrea bor for tiden i Trondheim, hvor hun er lærling ved Nidarvoll skole. Tidligere studerte hun barn- og ungdom ved Hitra videregående skole. Hun er andreårslærling, og har også vært lærling ved Nedre Elvehavn barnehage. Fagprøven kommer til høsten.

Fylkesmesterskap for  i barne- og ungdomsarbeiderfaget (ikke helsearbeiderfaget, som vi kom i skade for å skrive i dagens papiravis), er en konkurranse der elever, lærlinger og nyutdannede konkurrerer i oppgaver som  i barne- og ungdomsarbeidere gjør til daglig. Deltakerne er elever, lærlinger og utdannede fagarbeidere under 22 år.

- Jeg representerte Trondheim kommune i konkurransen, da jeg er lærling i Trondheim kommune. Vi var mange som ønsket å delta av lærlingene i Trondheim kommune, men kun to fikk muligheten. Jeg var en av de heldige som fikk delta! Trondheim kommune avgjorde hvem som skulle få delta etter en bakgrunnssjekk hos veiledere og i en digital opplæringsbok som lærlingene i Trondheim kommune bruker daglig, forteller hun.

Andrea hadde som tema sang og tradisjonslek. Konkurransen innebar at aktørene fikk elever fra en barneskole, siden var det planlegging, evaluering og gjennomføring av oppgavene. Som dommere i konkurransen var medlemmer fra  Opplæringsnemnda i Trondheim kommune. Etter to dagers konkurranse ble saken avgjort.

Andrea gikk til topps, og kvalifiserte seg direkte til NM-finale som går av stabelen i Trondheim den 28.-30. oktober i år.

– Det var spennende å være med på konkurransen i fylkesmesterskapet, sier Andrea. Hun mener det blir enda større å bli med på NM-finalen til høsten.

– Det var godt å komme hjem til mor og søster Leah Emilie i helga. Jeg får se hva tiden bringer og hva jeg gjør etter utdannelsen, sier Andrea Lian Olsen.

I dagens papiravis / eavis kan du også lese om Mari Røvik, som er kåprets til fylkets beste helsearbeider-lærling.