Det er torsdag Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer til “Afternoon Tea” for eldre ildsjeler på Det kongelige slott. Prinsesse Astrid, fru Ferner, vil også være til stede.

Kongeparet arrangerer dette fordi de ønsker å hedre innsatsen som gjøres av aktive eldre over hele landet.

- Afternoon Tea er en gammel, engelsk skikk min bestemor, Dronning Maud, tok med seg hit til Slottet. Da står sandwicher, scones og te på menyen, fortalte Kong Harald da han ønsket velkommen til et lignende arrangement i fjor høst.

Kongen fortalte også hvordan han og dronningen på besøk rundt om i landet møter mange eldre som gjør en stor frivillig innsats i sine lokalsamfunn.

- Livet består av mange ulike faser – som byr på sine egne gleder og utfordringer. Jeg tror vi alle har behov for å oppleve at det er bruk for oss og våre ressurser – uansett hvor i livet vi befinner oss, sa Kongen.

- Gleder meg

Malfrid Knutshaug er en av kongeparets gjester torsdag. Som mangeårig ildsjel på Hitra, mener mange det ikke er ufortjent at hun er blant kongeparets utvalgte gjester. Malfrid har blant annet fått Hitra kommunes frivillighetspris som engasjert ledsager i Livsglede for eldre.

Malfrid ønsker ingen stor oppmerksomhet om hennes besøk på slottet, men innrømmer at hun gleder seg.

- Det er jo litt spesielt å få møte kongeparet. Det blir nok en høytidelig og spesiell opplevelse, tror ildsjelen Malfrid.

Etter det hun kjenner til blir det både omvisning på slottet og underholdning før besøket avsluttes med teselskap sammen med kongen, dronningen og prinsesse Astrid.

Tradisjon

I følge Slottet har "Afternoon Tea" røtter helt tilbake til 1840. Det sies det var den syvende hertuginnen av Bedford som følte seg litt sulten da det fremdeles var lenge til kveldens middag. Hun fikk ideen om - i all hemmelighet - å få servert te, brød og smør – og en liten kake som dessert.

Til slutt ble hun oppdaget - og det viste seg at det var flere som kunne tenke seg et lite teselskap om ettermiddagen. "Afternoon Tea" ble etablert som en fin anledning for litt hygge, med god mat og lett konversasjon.