Steinar som fyller 70 år om noen få dager, hadde mange av lagkameratene på slep da han tok fatt på de siste meterne.

Få om noen hitterværinger har lagt igjen like mye svette og energi på veiene mellom Trondheim og Östersund som det Eriksen har gjort. Han har deltatt i 27 av de 28. St. Olavsloppene som har blitt arrangert.

Den spreke pensjonisten har ingen planer om å gi seg. Det har heller ikke Rolf Karlsen som er noen år yngre. 63-åringen som fortsatt deltar i løp utenfor fylket, er også en av de som har lagt opp ferie og andre gjøremål etter St. Olavsloppet etter at han ble bitt av basillen. Karlsen gjorde også denne gangen unna tre etapper i stafetten.

-Jeg har slitt med en strekk i leggen og kunne ikke løpe mer enn jeg gjorde. Det var heller ikke nødvendig ettersom vi hadde så mange sprekere løpere disponible. Jeg har lyst til å skryte av de. Tove Nordbotn var en av de som var sterkt delaktig i at vi fikk fraktet stafettsnora til Östersund. Tove løp alle dagene og gjorde en solid innsats. Det samme kan vi som de andre som var i aksjon med startnummer i denne populære stafetten. Denne gangen var ikke tiden og plasseringen det overordnede for oss, sier Rolf Karlsen til Hitra-Frøya.

Stort aldersspenn

Veteranen var tydelig på at de i år fokuserte like mye på det sosiale som å komme seg fortest mulig fra Trondheim til Jamtlands hovedstad. Det var stort aldersspenn på de som løp for Hitra Løpeklubb.

Karlsen mener det er slik det skal være på et mosjonslag som i utgangspunktet ikke har noen annen ambisjon enn å ha det artig.

De som trekker i trådene opplever at deltakelsen i St. Olavsloppet har blitt et treningsmål for mange. Det er positivt at den grenseløse stafetten får flere til å trene regelmessig ikke minst holde seg i form.

Hitra-troppen overnattet på Levanger da den første dagsetappen var unnagjort. De to påfølgende dagene hadde de base i Åre. Karlsen og Eriksen bevilget seg også en tredje natt i den svenske alpinmetropolen.

Etter en lang og innholdsrik dag konkluderte de med at det kunne være greit å roe med før de fortsatte sin ferd mot fedrelandet.

Den fjerde og siste dagsetappen var det 17 etapper og nærmere 120-kilometers løping som ventet Hitra-lagene. Den utfordringen så ikke lagets løpere mørkt på da de møttes til frokost på morgenkvisten.

Holdt bra fart

Monika Strand Hansen og Ingrid Glørstad var blant de om var i aksjon for den lokale løpeklubben. Begge holdt bra fart i det som har blitt et av landsdelens aller største idrettsarrangement. Bente Arntsberg som gjør en flott innsats både på det sportslige og administrative plan får også skryt, Rolf Karlsen synes det er et bra tegn at mange rett etter innkomst begynner å prate om neste års arrangement.

Han føler seg rimelig trygg på at Hitra Løpeklubb også kommer til å være representert i det neste St. Olavsloppet-arrangementet som har start i Östersund og går motsatt vei.

Hitterværingene har en 106. plass fra årets arrangement å forsvare når startskuddet smeller i Jamtland og Harjedalen.