- Jeg har prøvd den noen runder i bølger ute ved Skjellandet, og til sammen har jeg kjørt den i åtte timer, uten at det er kommet en dråpe ombord i båten, sier en begeistret Kristian Kvalvik.

Båten lokalavisa får en liten prøvetur med, er den første AX 19 F som er bygget. Båten er designet av en utflytta hitterværing, Enrico Vassdal. Han var i sin tid kjent som Hitras, og en av landets beste vektløftere i sin klasse.

Enrico bor i Halden, og båtene skal bygges i Rakkestad. Kristian Kvalvik har kjøpt båt nummer en, men går det som han håper, vil flere av de første båtene havne på Hitra. Kristian skal være selger for båten i Trøndelag, og har allerede hatt med seg en del interesserte på prøvetur.

Båten har fått en form som skiller seg ut fra de fleste aluminiumsbåter vi ser på sjøen i dag, da den minner om tidligere tiders racerbåter. Med en 150-hesters motor skal den ha en toppfart tett opp mot 50 knop. Kristian har gjort avtale med en annen lokal bedrift, Alfo, som skal levere motorene.

Kristian Kvalvik har testkjørt båten i åtte timer, og er svært fornøyd.

Og den har flere elementer som gjør at den skiller seg ut, og framstår som en litt lukseriøs fritidsbåt. Blant annet er det gitt plass til en stor solseng foran. Skroget er foliert.

- Det gjør at kjøperen kan velge fritt hvilken farge og eventuelle mønster man vil ha. Og blir man lei av fargen etter noen år, kan man bare legge på ny folie. Jeg har trua på at mange vil like dette designet, og satser på at båt nummer to og tre også havner her på Hitra, sier Kristian Kvalvik.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no