Er du ungdom fra Hitra og har lyst til å prøve deg som viking, besøke Pirbadet i Trondheim, eller være med på rafting på Oppdal? Allerede fra 23. juni inviteres ungdom fra Hitra til å bli med på aktiviteter gjennom Sommer - Frøya.

Bred enighet

Det er Frøya frivilligsentral som arrangerer turene.

– Det er bred enighet om at det er naturlig at vi inviterer ungdommene fra Hitra når vi har ledige plasser på allerede finansierte turer, forteller Siw Aina Strømøy som er driftsleder for Frøya frivilligsentral.

Hvis du har lyst til å oppleve skikkelig action i sommerferien kan du bli med Frøya frivilligsentral på tur til Oppdal. Foto: Hitra frivilligsentral

Ledige plasser

Hun forteller at noen aktiviteter allerede er fylt opp.

-Vi har en del turer som er fulle, for eksempel Helg på Vingleia fyr, havrafting til Veiholmen, paintball, Motocross, Rypetoppen og Harryhandel.

-Så har vi ledig på en del aktiviteter som Vikingesommer på Stiklestad, Villmarkscampen i Oppdal, tur til Pirbadet, ridning hos Stall SLT og Klatrehallen blant annet.

Strømøy forteller at det er flere grunner til at de nå har ledige plasser.

-Vi har større kapasitet i år, og prøver ut overnattingsturer i større grad. Men det som nok er hovedårsaken til at plassene ikke er fylt opp er at det går utrolig mange cuper samtidig, i tillegg har vi både Sommerleir for ungdom med 20 ungdom i samme målgruppe og sommerjobb for ungdom gående parallelt.

Liker du å ri? Sommer - Frøya inviterer til en drømmedag på Strømøya hos Stall SLT Foto: Frøya frivilligsentral

Fin mulighet å bli kjent med hverandre

Strømøy forteller videre at de også i vinterferien inviterte de ungdom fra Hitra til å være med å aktiviteter i regi av Frøya frivilligsentral.

– Det var 10 - 12 ungdommer fra Hitra som var med til Arena Trondheim. Det var litt stille og kleint på vei til Trondheim, men på tilbaketuren var det god stemning i bussen, og nye vennskapsbånd var knyttet.

Strømøy ser på det som en stor fordel at ungdommene fra Hitra og Frøya kan bli kjent med hverandre allerede på mellomtrinnet, siden mange av dem kommer til å sammen på videregående skole.

– Noen har kanskje ikke lyst til å bli med fordi andre i vennegjengen ikke blir med, eller at man ikke ønsker å være sammen med ungdom i andre årsklasser.

-Men, det har jo ikke noe å si. Når ungdommene møtes, og blir kjent med hverandre ser vi at de finner hverandre på tvers av kommunegrenser og alder.

– Det er jo ingen bakdel å ha en venn fra nabokommunen, avslutter Strømøy som anbefaler foresatte og ungdom til å gå inn på Frøya arena sin hjemmeside for å se hvilke aktiviteter som har ledige plasser.